RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Mandate europene de arestare emise pe numele unor bărbați din zona Pașcani

 

 

Pe numele a trei bărbați care au comis diferite infracțiuni au fost emise mandate europene de arestare. Aceștia sunt din comune aflate în zona Pașcani.  

  

 

Mihai Holbură în vârstă de 41 de ani este din comuna Valea Seacă. Acesta are de executat pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare.  Alături de alte trei persoane, printre care și soția sa Ana Holbură, este condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de ” trafic de persoane în formă continuată”.   Judecătorii ieșeni au arestat-o în decembrie 2018 pe Ana Holbură pentru care autoritățile italiene au cerut extrădarea. În Cizmă, este acuzată de patru infracţiuni comise în perioada 1999 – februarie 2007, în provincia Caserta, Salerno. Cele mai grave sunt exploatarea unor fete în vederea prostituției, pedeapsa maximă prevăzută de lege în acest caz fiind de 22 ani şi 6 luni închisoare și sclavie (înrobire) agravată, cu pedeapsa maximă prevăzută de lege de 30 ani de închisoare. Magistrații au decis însă amânarea predării până la data la care Holbură va executa pedeapsa dintr-un dosar de trafic de persoane aflat pe rolul instanțelor ieșene.

O altă persoană dată în urmărire de Poliția Română este Mihăiță Gabriel Asofiei. Tânărul în vârstă de 25 de ani este din Miroslovești și este condamnat la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ” conducere a unui autoturism fără a deține permis de conducere”. Pe numele persoanei urmărite a fost emis Mandat European de Arestare.

Alexandru Ioan Ghiban în vârstă de 28 de ani din Tătăruși se află și el pe lista persoanelor pe numele căruia s-a emis mandat european de arestare. Tânărul este condamnat la pedeapsa de 4 ani și 6 luni închisoare pentru savârșirea infracțiunii de ” conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană a cărui drept a fost suspendat “.

Mandatul european de arestare constituie o procedură judiciară simplificată de predare transfrontalieră – în scopul urmăririi penale sau executării unei pedepse sau măsuri de siguranță privative de libertate. Acesta  reprezintă o cerere pe care o face o autoritate judiciară dintr-o țară UE în scopul arestării unei persoane într-o altă țară membră și predării acesteia pentru urmărirea penală sau pentru executarea unei pedepse privative de libertate ori a unui ordin de reținere emis în prima țară. Mecanismul se bazează pe principiul recunoașterii reciproce a hotărârilor judecătorești. Este operațional în toate țările UE.  Acesta funcționează prin contacte directe între autoritățile judiciare.

 

Related posts

Tânăr român mort în Italia, într-un Audi A3 zdrobit de un copac. Prietenul lui de doar 19 ani, tot român, este în comă

Redacția

Caz șocant pe un câmp de lângă Pașcani: Bătrână bătută, abuzată și tâlhărită în timp ce mergea la o societate să se intereseze de produsele agricole

Marius Parteni

Doi bărbați din Pașcani s-au înjunghiat în apropiere de sediul Poliției Pașcani! Au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale!

Marius Parteni
Încarcă...