RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Mâncați carne de piton, nu de vită, porc sau pasăre, dacă vreți să salvați planeta

Dr. Daniel Natusch a mâncat o mulțime de pitoni birmani de-a lungul anilor. „Cu riscul de a repeta un clișeu, are un gust asemănător cu cel de pui”, spune el citat de The Times

„Treci cuțitul de-a lungul spatelui șarpelui și aproape că obții un fileu de 4 m lungime. Carne albă și fermă, fără oase. Și apoi depinde de modul în care îl pregătești. L-am mâncat la grătar, în curry, ca biltong și, da, este grozav.”

De asemenea, crede că este un fel de mâncare pe care prea puțini dintre noi l-au experimentat și că creșterea pitonilor ar putea fi mai sustenabilă decât producția de păsări de curte, porci sau bovine.

În cadrul unui studiu, Natusch, care lucrează la Universitatea Macquarie din Sydney, a analizat ratele de creștere a peste 4.000 de pitoni reticulați și birmani din două ferme mari din Thailanda și Vietnam, precum și cantitatea de hrană pe care reptilele o primeau.

  

În captivitate, un pui de piton bine hrănit își poate dubla dimensiunea în câteva săptămâni. Până la prima sa aniversare, acesta poate avea o lungime de 4 m, iar Natusch și colegii săi au descoperit că aceste creaturi pot acumula peste 45 g de greutate corporală pe zi.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Burduja: Excludem susținerea lui Armand pentru un nou mandat / PSD, reevaluat de PNL

Redacția

Bogdan Aurescu, despre reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO și Schengen, la Adevărul Live

Redacția

Un oficial de la Jocurile Asiatice a ajuns la spital după ce un sportiv l-a rănit cu ciocanul în timpul competiției

Redacția
Încarcă...