NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Mămăliguţa tradiţională românească: Miracole pentru sănătatea ta


Există un aliment pe care mai toţi românii îl mănâncă din moşi-strămoşi. Alimentul tradiţional este consumat atât la oraş, cât şi în mediul rural şi, pe lângă faptul că este foarte gustos, este şi sănătos. Iată cât de bună este mămăligă pentru sănătatea ta.

 

Sursă de proteine vegetale

Mămăligă este o sursă bună de proteine vegetale. În plus, conţine acizi graşi nesăturaţi, hidrocarburi, amidon, albumina, vitamine din grupul B, vitaminele K, E, potasiu, fier, zinc, dar şi calciu, magneziu şi fosfor. Porumbul nu conţine gluten, deci poate fi consumat şi de cei cu intoleranţă sau boală celiacă şi înlocuieşte cu succes orezul, grâul şi alte cereale cu gluten. De asemenea, ajută la menţinerea capacităţilor cognitive şi încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10%, datorită conţinutului mare de tiamine. Femeile gravide îşi pot asigura doză necesară de acid folic. Îmbucurător este faptul că prin fierbere, porumbul îşi păstrează peste 60% din calităţile nutritive.

Vedere mai bună

Carotenoidele din porumb sunt vitale pentru funcţionarea sistemului imunitar şi pentru sănătatea celulelor, îmbunătăţind vederea pe timp de noapte.

Citește articolul integral pe SfatulPărinților.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Măsură inedită în Norvegia: cei născuţi după acest an nu mai au voie să fumeze

Redacția

Jolly Roger este numele tradiţional dat steagurilor folosite de piraţi

Redacția

Eliminarea supraaccizei la carburanţi, amânată pentru 2017

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site