NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Majoritatea balastierelor de pe Siret şi Moldova, ilegale? Au fost verificate

Asta arată datele preliminare dinaintea centralizării unui control încrucişat realizat de nouă instituţii pe malurile acestor râuri.

Prefectura inventariază balastierele de pe malul râurilor Siret şi Moldova. Comisia mixtă constituită din ordinul Prefecturii în urmă cu două săptămâni şi-a finalizat activitatea, în cursul acestei săptămâni fiind aşteptate rezultatele finale ale controalelor.

„Am primit rapoartele de la fiecare instituţie în parte. Fiecare şi-a făcut treaba şi a făcut controale pe felia sa. Au fost constatate unele nereguli şi s-au aplicat amenzile şi măsurile de corectare impuse. Acum se lucrează la centralizarea ra­poartelor. În două, trei zile vom putea face publice rezultatele“, a declarat prefectul Dan Cârlan.

Din comisia mixtă de control au făcut parte reprezentanţi ai Prefecturii, Inspec­toratului de Poliţie Judeţean, Administraţiei Bazinale a Apelor, Agenţiei de Protecţie a Mediului, Gărzii de Mediu, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Direcţiei Regionale a Finanţelor, Inspec­toratului Te­ritorial de Muncă şi Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor.

Comisia a fost constituită pentru a împiedica exploatarea necorespunzătoare a materialelor de construcţii, care poate afecta albiile râurilor.

Conform aprecierii subprefectului Bogdan Abalaşi, din 30 de puncte de exploatare a balastului din vestul judeţului, doar câteva ar avea autorizaţiile de mediu conforme.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cum va fi vremea la început de septembrie

Redacția

Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR), reorganizata in doua companii distincte – una care se ocupa de realizarea proiectelor si investitiilor (CNIR), alta care se ocupa doar de intretinerea infrastructurii existente (CNAIR)

Redacția

Restricții ridicate în zona Pașcani. Se lucrează la deszăpezirea unor drumuri județene!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site