NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Mâine ajung la fermierii ieşeni primii bani din subvenţii

Plata subvenţiilor pentru anul acesta va lua startul mâine, când va ajunge în conturile fermierilor prima tranşă de bani. Oficial, data stabilită pentru primele transferuri era 28 februarie. La nivel de ţară, vorbim de un număr de peste 253.000 de producători agricoli care îşi vor primi în jur de 25.000.000 de euro. 

 

Fermierii primesc banii deocamdată pentru Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) care se acordă pe suprafaţă dar şi sume plătite din bugetul Fondului European de Garantare Agricolă. În plus, APIA mai plăteşte subvenţiile şi fermierilor care au primit avans în luna noiembrie 2015 dar şi producătorilor agricoli care nu au intrat la plata avansului: plata unică pe suprafaţă, plata pentru suprafeţe între 0-5 ha, plata pentru suprafeţe de la 5 ha la 30 ha, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri (până în 40 de ani) şi pentru primele 60 ha.

  

APIA a achitat în 2016 un avans consistent către fermieri de peste 859.700.000 euro, reprezentând avansul aferent campaniei 2016, pentru un număr de 750.474 fermieri care au depus cerere unică de plată. Pentru crescătorii de animale nu au fost stabilite încă cuantumurile pe cap de animal dar acestea ar urma să fie finalizate cel târziu la începutul săptămânii viitoare. Momentan APIA aşteptă ca Agenţia Naţională pentru Zootehnie să introducă în sistem rapoartele de control rezultate în urma verificărilor. Până în prezent s-a estimat la ovine caprine o subvenţie de 27 de euro pe cap de animal. Anul trecut, pe ţară, un număr de 44.000 de fermieri au cerut subvenţia pe ovine şi un număr de 15.000 pe caprine. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Banca Mondială vede o creştere economică mai puternică în România

Redacția

Ursu a revenit asupra unor restricții pe mijloacele de transport. Toți călătorii sunt preluați!

Marius Parteni

RomPak așteaptă de un an și opt luni un răspuns de la Primăria Pașcani! Iată răspunsul companiei la discuțiile privind concesionarea unei suprafețe de teren!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site