RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Mai mulţi bani pentru cantina socială din municipiu! A crescut numărul asistaţilor sociali

În şedinţa de consiliu local din această lună, pe masa consilierilor se va afla un proiect ce vizează rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli a Cantinei de Ajutor Social Paşcani.

 

 

  

Conform conducerii instituţiei, rectificarea este necesară datorită creşterii numărului de asistaţi sociali şi insuficienţei fondurilor pentru acoperirea cheltuielilor de personal, motivat de faptul că bugetul iniţial al instituţiei a fost fundamentat la nivelul cheltuielilor din 2015.

“Au fost mai multe aspecte ce au dus la creşterea sumei de 30,077 lei . Este vorba despre hotărârea de guvern care a crescut norma de hrană de la 8 lei la 12 lei, de creşterile de salarii din 2015, şi faptul că a crecsut numărul de asistaţi sociali. Toate acestea cumulate au dus la o rectificare de buget cu suma pe care am precizat-o mai devreme”, au precizat reprezentanţii Primăriei Paşcani. 

Cantina Socială din Paşcani avea, în luna februarie acestui an, un număr de aproximativ 150 de beneficiari de pe raza municipiului şi din suburbii. Zilnic, aceştia primesc o masă caldă în valoare de 12 lei pe zi. Din 2015, suma cheltuită zilnic pentru hrana lor, a fost majorată cu 50%, conform unei ordonanţe de Guvern.

Reamintim faptul că la conducerea instituţiei este de la începutul anului 2016, Corneliu Spătaru, care a preluat interimatul după ce Mihai Miron a primit decizia de pensionare. 

 

Related posts

Programul de muncă și salariile reduse la nivel de ApaVital. Teste, în loc de bonusuri financiare pentru angajați!

Marius Parteni

Instituțiile publice și cabinetele medicale din cadrul Ambulatoriului Spitalului Municipal, închise pe 24 ianuarie. Cum vor circula mijloacele de transport în comun

Irina Gherasim

Primăria comunei Sirețel organizează concurs pentru un post vacant

Redacția
Încarcă...