NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital pregătește majorarea tarifelor, pentru a face rost de bani pentru investiții

Operatorul județean se pregătește să majoreze prețul serviciilor de apă, canalizare și epurare practicate la momentul de față. Șefii instituției au solicitat aviz din partea ANRSC pentru creșterea de preț, motivat de faptul că au nevoie de bani pentru susținerea lucrărilor de investiții din fonduri proprii.

 

 

  

Conform unor surse, majorarea este de 0,20 bani pentru un metru cub de apă și tot atât pentru serviciile de canalizare și epurare.”Sunt foarte multe cereri din partea Primăriilor pentru investiții. Operatorul nu poate să le susțină pe toate din bugetul propriu, de aceea au solicitat creşterea prețului”, ne-a declarat Paul Benesch, directorul executiv al ARSACIS.

Reprezentanții ApaVital nu au dorit să explice în clar care sunt motivele pentru care este solicitată majorarea de preț.“Având în vedere solicitarea dvs. de informații din data de 25 noiembrie 2016, privind o eventuala majorare a prețului apei și a tarifului serviciului de canalizare, vă comunicam deocamdată că subiectul nu este de maximă actualitate. Pentru a putea să vă furnizăm un răspuns motivat și documentat, în termenele legale, vă comunicăm că am solicitat informații relevante privitoare la solicitarea dumneavoastră, atât de la compartimentele funcționale ale SC ApaVital SA, in calitate de operator, cât și de la reprezentanții ARSACIS, în calitate de autoritate delegantă”, se arată într-un răspuns transmis redacției de către ApaVital.

Subiectul va fi discutat într-o ședință a Adunării Generale a Acționarilor ARSACIS, care va avea loc cel mai probabil în luna ianuarie 2017.

 

 

Advertisements

Related posts

De gura presei și a aleșilor locali primarul Dumitru Pantazi a început evacuarea societății Legume SA aflată în proprietatea unui interpus de-al său!

Răzvan Grecu

Ultima lună în care puteţi scăpa de penalităţi dacă plătiţi integral debitele la căldură!

Ema Roman

Guvernul a abandonat definitiv varianta parteneriatului public privat pentru Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site