RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Mădălina Bereș – cetățean de onoare al comunei Mogoșești Siret

Primarul comunei Mogoșești Siret și consilierii locali s-au întrunit astăzi în ședința ordinară aferentă acestei luni. În cadrul reuniunii lucrurile s-au oprit în loc, acceptul punându-se pe Mădălina Bereș, campioana care face cinste comunei.

 

Nu s-a auzit imnul național la Jocurile Olimpice de la Rio, dar o țară întreagă a vorbit și încă vorbește despre performanța obținută de echipa 8+1 canotaj. Printre cele care au luptat pentru aurul olimpic, dar au obținut doar bronzul se numără și Mădălina Bereș, o tânără de excepție din Mogoșești Siret.

  

În urmă cu câteva săptămâni, edilul local propunea premierea sportivei, un proiect înaintat Consiliului Județean, însă refuzat pe motiv de ilegalitate. 

În ciuda acestor piedici, Damian Butnariu a căutat soluții pentru a reuși să o premieze pe Mădălina. În cadrul ședinței ordinare care a avut loc astăzi, s-a luat decizia ca Mădălina Bereș să fie declarată cetățean de onoare a comunei, iar la trecerea dintre ani, sportiva va fi premiată și decernată cu acest titlu în fața întregii comunități.

“În nenumărate rânduri am încercat să promovez un parteneriat partidelor județene, dar am primit un refuz total, motivul fiind absența banilor sau faptul că ar fi fost ilegal, deși eu știu că articolul 84 presupune un parteneriat, unde ar fi fost alocată o sumă simbolică pentru aprecierea efortului, dar și a calităților Mădălinei Bereș. Am trecut peste toate astea, am văzut că nu avem sprijin din partea județului și am hotărât, prin eforturi și resurse proprii să-i acordăm titlul de cetățean de onoare, diplomă de excelență și suma de 2500 lei. Numai faptul că a participat la Jocurile Olimpice e un lucru deosebit și ar trebuie să ne bucure pe toți că a reprezentat țara cu mare succes”, ne-a declarat Damian Butnariu, primarul comunei Mogoșești Siret.

Pe sportiva Mădălina Bereș am cunoscut-o și în urmă cu o săptămână, în cadrul emisiunii Oameni ai locului. Am ascultat de la ea cum este viața unui campion.

Emisiunea poate fi vizionată aici.

Cele trei sportive a căror premiere a fost refuzată de CJ au fost decorate în urmă cu trei zile de preşedintele Klaus Iohan­nis. Roxana Gabriela Cogianu a fost decorată cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a II-a, iar Mădălina Bereş şi Mihaela Petrilă au primit Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a. În discuţiile precedente pe marginea acestui subiect, preşedintele CJ a invocat lipsa unei baze legale pentru acordarea premiilor, faptul că sumele necesare nu au fost prevăzute în bugetul instituţiei, aprobat la începutul acestui an, dar şi faptul că cele trei sportive nu sunt legitimate la cluburi ieşene, deci nu ar reprezenta Iaşul. 

 

 

 

Related posts

Liga 3: CSM Pașcani a pierdut alte trei puncte în runda a doua!

Marius Parteni

Italia este prima echipă calificată în optimile Euro 2020, după victoria cu 3-0 în fața Elveției

Redacția

Neculai Tarcan despre terenul de rugby din vale:”E un fel de maidan, dar un maidan care a scos numai sportivi de performanță”

Teona Gherasim
Încarcă...