NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Luna mai, în topul celor mai ploioase luni din 1961 până în prezent

Perioadă cu instabilitate atmosferică deosebită în România. Potrivit meteorologilor, luna mai s-a încheiat cu un total de precipitații, la nivelul țării, de 117 litri pe metru pătrat, ceea ce o clasează în topul celor mai ploioase luni din 1961 până în prezent. După 1970, an cu inundații, după 1991 și după 2012.

 

  

Informarea meteorologică emisă astăzi își pierde valabilitatea abia joi seara. Trebuie să spunem că instabilitatea va fi mai pronunțată în următoarele două zile în jumătatea de vest a țării.

În Moldova, în Muntenia și în Dobrogea vor mai fi ploi torențiale și în următoarele zile, dar mai puțin frecvente. Vor ocupa suprafețe mai mici și numai izolat se vor înregistra cantități mai însemnate, însă în jumătatea de Vest vom vorbi în continuare de instabilitate pronunțată, mai ales în partea a doua a zilei. Atunci se va manifesta această instabilitate, când vor fi așteptate averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și chiar vijelii.

Advertisements

Efecte hidrologice vom avea și în bazinul Dunării, mai ales că în munții Alpi este zăpadă destul de multă. Au fost cantități importante sub formă de zăpadă în această primăvară.

Advertisements

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Prima etapă a operațiunii de dezinsecție a Pașcaniului a luat sfârșit. Efectele se vor face simțite abia peste o săptămână

Răzvan Grecu

Guvernul nu va mai stabili nivelul taxelor locale

Redacția

Vânt, ploi, lapoviţă şi ninsoare în toată țara. ANM a emis o avertizare meteo valabilă până sâmbătă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site