NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lumea de dinaintea invaziei Rusiei în Ucraina „nu va mai exista”, avertizează ministrul german de externe

Invazia Rusiei în Ucraina – care se apropie de împlinirea a șase luni – a schimbat definitiv lumea, a declarat marți ministrul german de externe, Annalena Baerbock, citat de CNN.

Președintele rus Vladimir Putin nu s-a oprit „la acel punct de cotitură final [în 23 februarie]” și nici nu a răspuns la „nenumăratele oferte de discuții”, a spus Baerbock, conducând „țara sa într-o noapte lungă și tot mai întunecată până astăzi, fără niciun semn de conformare, fără nicio ofertă serioasă de negociere, fără remușcări”.

„Dacă unii tânjesc acum după o întoarcere la lumea care exista înainte de 23 februarie, acest lucru este de înțeles. Dar acea lume nu va mai exista. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele șase luni nu va putea fi niciodată anulat”, a declarat Baerbock în timpul unei conferințe de presă comune la Berlin cu omologul său islandez Thordis Gylfadottir.

Advertisements

„Atâta timp cât acest război brutal de agresiune continuă, vom continua să sprijinim Ucraina cu ajutor militar în dreptul său la autoapărare”, a spus Baerbock. Cu toate acestea, Germania însăși trebuie să rămână capabilă să se apere, având în vedere și situația de amenințare din statele baltice, a adăugat ea.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Joe Biden spune că se va întâlni cu Mohammed bin Salman… fără să se întâlnească cu el

Redacția

Ce prevede programul de guvernare al PSD: măriri de alocaţii, pensii şi salarii, măsuri urgente de gestionare a pandemiei, plafonări de preţuri SURSE

Redacția

Dan Barna, la Congres: În momentul de faţă, România are o guvernare capturată de o persoană pentru care pălăria de premier este prea mare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site