RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ludovic Orban, semnal în privința susținerii moțiunii USR: Eu îmi doresc, cât mai repede, soluționarea crizei. Domnule, nu se poate guverna dacă nu refacem coaliția, iar USR PLUS a pus condiția „fără Cîțu”

Președintele PNL, Ludovic Orban, dă un semnal evident de susținere a moțiunii depuse de USR PLUS, în parteneriat cu AUR, pentru demiterea premierului Florin Cîțu. Prezent în emisiune la B1TV, Orban a fost întrebat deschis dacă sprijină moțiunea pentru demiterea lui Cîțu. El a evitat un răspuns direct, însă a subliniat că nu vede decât o soluție la criza politică actuală, și anume refacerea coaliției de guvernare cu USR PLUS, partener care a pus condiție clară, ca Florin Cîțu să nu mai fie premier.

„Eu îmi doresc cât mai repede soluționarea crizei actuale. Și cine a provocat această criză? A început cu demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Partenerii n-au fost consultați nici atunci, dar am acceptat pentru că a avut un temei serios. Dar pentru parteneri s-a semnat atunci un document privind modalitățile de remaniere, condiții care au fost agreate de premierul Cîțu. Apoi Cîțu a decis să remanieze un alt ministru, și nu orice ministru, chiar pe cel al Justiției, așa, fără nicio somație, fără niciun acord al partenerilor de coaliție. L-a remaniat în condițiile în care suntem sub control MCV (…) Domnule, nu se poate guverna dacă nu refacem coaliția cu USR PLUS. Guvernul are nevoie de o majoritate parlamentară stabilă ca să putem implementa programul de guvernare,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

ANALIZĂ Culisele Congresului PNL. Care sunt organizaţiile care vor tranşa şefia partidului

Redacția

Cum se zbate ministrul elen al Turismului pentru a aduce cât mai mulți turiști străini pe plajele din Grecia

Redacția

Cum justifică premierul Ciolacu luarea măsurilor fiscale: De la 1 martie România ar fi rămas fără fonduri europene

Redacția
Încarcă...