NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lucrătorii din Poliţia Locală să nu mai fie numiți „polițiști”, cer sindicaliștii Federației Democratice din Poliţia Română care militează și pentru un proiect de rebranduire a Poliției Române

Fostul comisar-şef şi actual purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, Christian Ciocan, a transmis un comunicat referitor la activitatea de rebranduire a Poliţiei Române, subliniind că există o confuzie în prezent între Poliţia Locală şi Poliţia Naţională.

El a propus şi schimbarea denumirii celor două instituţii, în sensul ca angajaţii uneia din cele două instituţii să nu mai fie numiţi poliţişti. Christian Ciocan a dat ca exemplu Spania, unde poliţia statală se numeşte Guardia Civil iar Poliţia Locală are aceeaşi denumire ca şi în România. Ciocan a arătat că angajaţii Poliţiei Locale nu ar fi absolvenţi ai unor şcoli de profil și că profesia de poliţist local nu e trecută în nomenclatorul profesiilor.

De cealaltă parte, sindicaliștii Meridian (reprezentanți ai polițiștilor locali) resping inițiativa colegilor din MAI. Într-un comunicat transmis de Meridian se menționează că afirmaţiile lui Christian Ciocan „nu au la bază nicio urmă de adevăr”.

Advertisements

„În acest sens trebuie arătat că poliţiştii locali sunt pregătiţi şi trebuie să absolve cursurile efectuate în cadrul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului de Interne, conform prevederilor art. 18 din Legea nr. 155/2010, iar profesia de poliţist local este prevăzută în Codul Ocupaţiilor din România,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Răspunsul Occidentului la ultimatumul lui Putin privind plata gazului rusesc în ruble

Redacția

Cîţu: Pentru anumite profesii e nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată

Redacția

CFR Călători a făcut anunţul: Trenurile spre și dinspre Suceava nu au fost anulate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site