NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Ziua 212 de război. SUA și G7 anunță că sunt gata să impună noi sancțiuni economice dacă Rusia va anexa teritorii din Ucraina, în urma referendumurilor din Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson/ Portul Odesa, atacat cu drone kamikaze iraniene Shahed-136

Patru regiuni din Ucraina – Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie – aflate sub controlul forţelor ruse derulează, începând de vineri, referendumuri privind anexarea la Rusia, votul fiind condamnat de Occident, care îl consideră nelegitim şi premergător unei anexări ilegale. În acest timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe ruși să protesteze împotriva mobilizării semnate de Vladimir Putin: „Este momentul alegerii pentru bărbaţii din Rusia, este alegerea de a muri sau de a trăi”.

Principalele evenimente ale zilei de vineri, 23 septembrie:

Ora 22:24 Ucrainenii au raportat faptul că soldaţi înarmaţi merg din uşă în uşă pentru a strânge voturi la referendumurile organizate de Moscova în regiunile Ucrainei pe care le controlează în întregime sau parţial, relatează bbc.com.

Advertisements

Ora 22:13 Statele Unite sunt pregătite să impună sancțiuni economice suplimentare Rusiei, împreună cu aliații americani, în cazul în care Rusia va merge mai departe cu anexarea Ucrainei, a anunțat vineri Casa Albă. Rusia a organizat ceea ce SUA au descris ca fiind ”referendumuri false” în zone din estul Ucrainei, în ceea ce este considerat un pas spre anexarea acestor teritorii.

Advertisements
  
  • „Știm că aceste referendumuri vor fi manipulate”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pandemia COVID-19 este departe de a se fi terminat, anunță Organizația Mondială a Sănătății

Redacția

Semnal important dat de Germania: Olaf Scholz vrea să le propună celorlalte state membre ca aderarea la UE să fie mai uşoară, dar deciziile majore să nu mai necesite unanimitate

Redacția

Grindeanu: România are nevoie de investiţii în infrastructură. Vreau angajaţi români pe şantiere

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site