RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Liste mari de așteptare pentru cardiacii din opt județe. „Suntem singurul centru din UE care are o asemenea arie de acoperire“

Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași trag un semnal de alarmă asupra listelor mari de așteptare pentru intervenții critice. Adresabilitatea extrem de mare și capacitatea redusă a unității sanitare fac ca mulți pacienți să nu știe cu siguranță când ar putea fi operați.

Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași este singurul de acest gen din regiunea Moldovei și deservește cinci milioane de locuitori din opt județe. Chirurgii de aici efectuează, în medie, câte șase operații pe zi. Unitatea medicală are doar 130 de paturi pentru internare continuă, 15 de ATI și 32 de chirurgie cardiovasculară.

Astfel, cu o adresabilitate extrem de mare și o capacitate limitată, Institutul de la Iași se confruntă cu o situație de criză în gestionarea pacienților care necesită intervenții urgente sau chirurgicale. Chirurgii, alături de întregul personal medical, subliniază că depun eforturi considerabile pentru a răspunde nevoilor pacienților, însă resursele limitate pun în pericol capacitatea institutului de a oferi îngrijirea medicală necesară.

continuare pe adevarul.ro

  

Related posts

Bodea confirmă că Mihai Chirica va candida din partea PNL: Mă mâhneşte profund

Redacția

Cum arată bugetul judeţului pe anul 2024: mai mare ca anul trecut, dar tot cu puţine investiţii

Redacția

Emoții pentru 14.000 de elevi din județul Iași . De săptămâna viitoare, încep examenele după care vom număra „bobocii” din toamnă

Redacția
Încarcă...