NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare vor fi depuse luni la Parlament. Care este procedura de învestire a Executivului

În ceea ce priveşte programul de guvernare, USR susţine că Guvernul „va trebui să repună politica publică pe baze ştiinţifice şi raţionale şi să aibă curajul de a sancţiona refuzul de vaccinare şi de a lua toate măsurile ca cei vaccinaţi să revină la o stare normală a lucrurilor”.

De asemenea, propune patru măsuri „urgente” pentru rezolvarea crizei preţurilor la energie, printre care scăderea TVA, subvenţii pentru CET-uri şi credit fiscal pentru întreprinderi.

Programul de guvernare al USR reia principalele promisiuni din campania electorală: alegerea primarilor în două tururi şi desfiinţarea pensiilor speciale.

USR vrea şi ca fondurile publice pentru culte să fie alocate după proceduri identice celor utilizate în acordarea de fonduri europene şi susţine audit pentru PNDL 1, PNDL 2, investiţiile realizate în ultimii nouă ani prin Compania Naţională de Investiţii şi cheltuirea fondurilor ANL în perioada 2013-2021.

Advertisements
  

Conducerea USR a validat duminică după-amiază lista Guvernului şi programul de guvernare

LISTA MINIŞTRILOR CABINETULUI CIOLOŞ

Prim ministru – Dacian Cioloş

Ministerul Finanţelor – Dragoş Pîslaru

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – George Căţean

Advertisements

Ministerul Mediului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

The New York Times: Donald Trump a făcut presiuni asupra ministrului justiţiei pentru a declara că alegerile prezidenţiale au fost ”fraudate”

Redacția

Preşedintele Ucrainei: Cel mai bun prieten al inamicilor noştri este panica în ţara noastră

Redacția

Propagandiștii lui Putin se tem de o revoltă populară de proporții împotriva războiului din Ucraina/ Soloviov și Simonian au criticat la televiziunea de stat rusă modul în care decurge mobilizarea: ”Vă jucați cu oameni înarmați”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site