NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Limbajul de subsol de miliție nu ne intimidează, domnule Rățoi!

Viceprimarul Cristian Rățoi a demonstrat astăzi, că nu înălțimea și nici funcția, te fac om mare! Cu un limbaj de subsol de miliție, deranjat profund de noua ipostază în care se află, și anume de a răspunde la întrebări, în loc să le adreseze, Rățoi confundă jurnaliștii cu găinarii pe care-i lua în tură, pe când era ofițer activ.

În conferința de presă care a avut loc astăzi, la sediul Primăriei Municipiului Pașcani, Rățoi s-a adresat într-un mod incalificabil colegului meu Marius Parteni, care-i adresase o întrebare cu privire la funcționarea Pieței Deal.

În primă fază, viceprimarul Cristian Rățoi a insinuat că jurnalistul are un interes ascuns și a transmis că știe el unde bate acesta. La insistențele de a răspunde la întrebare, Rățoi a trântit o replică desprinsă din jargonul milițienesc de care, cel mai probabil, nu se poate dezbăra: „Vă răspund la întrebare, nu vă opăriți!

Ca jurnaliști, noi insistăm cu întrebările pentru că asta este meseria noastră. Ca ales local datoria este să răspunzi, fără să jignești. Pentru asta Primăria Municipiului Pașcani a făcut un regulament de acreditare al jurnaliștilor, în care au solicitat de la cartea de identitate, până la studiile și experiența în domeniu.

Advertisements
  

Scopul regulamentului era asigurarea de către mai marii primăriei că jurnaliștii au un comportament demn de instituția în care se află. Mai pe șleau, ziariștii erau suspectați că nu sunt civilizați și nu știu să se comporte la o conferință de presă.

Advertisements

După ieșirea în decor a viceprimarului Cristian Rățoi, mă întreb serios dacă nu ar trebui și noi jurnaliștii să cerem garanții de minim bun-simț de la cei care organizează aceste conferințe de presă, pentru a decide dacă ne prezentăm sau nu la ele.

Dar, după cum tot domnul Cristian Rățoi a spus la adresa unui consilier local, pe care-l acuza de un comportament similar cu cel pe care l-a avut și el astăzi, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primarul închide tot!

Răzvan Grecu

Rezultatele la alegeri demonstrează clar că pășcănenii au vota în iunie pentru referendum!

Răzvan Grecu

Ce facem după ce terminăm studiile?

Ema Roman
Încarcă...