RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Dictatura prostiei

PSD și TV Bit nu vor referendum pe tema apei. Unii zic că nu se pretează, alții că e nedemocratic pentru că golește de substanță deciziile Consiliului Local și cu toții că e o măsură cu scop electoral.  

 

Și PSD, dar și TV Bit, tratează ideea de a consulta populația ca fiind ceva diabolic, rău pentru democrație. Nu au încredere în cetățeni, sau mai degrabă le este frică să afle ce cred cetățenii despre delegarea serviciului de apă către ApaVital.

  

Totuși, atât PSD cât și TV Bit, prin acuzele că referendumul ar arunca în haos municipiul, creditează ideea că știu care va fi rezultatul: și anume că pășcănenii nu vor să audă de ApaVital și ARSACIS. Deci, refuzul PSD de a organiza un referendum pe această temă, trebuie privit drept un refuz de a face ce spune poporul: de a renunța la operatorul regional ApaVital.

Cu alte cuvinte politicienii PSD știu ce e bine pentru pășcăneni, în timp ce săracii cetățeni sunt proști de dau prin gropi și trebuie să fie ghidați de primarul Dumitru Pantazi și de al său partid.

Faptul că PSD se trage din PCR nu este niciun secret, însă la Pașcani, fostul secretar de PCR, la CAP Lunca, Dumitru Pantazi pare ancorat în trecut. Spre exemplu, noul lider al PSD Iași, primarul interimar Mihai Chirica a organizat un referendum pentru replantarea teilor tăiați de primarul suspendat al Iașului, Gheorghe Nichita.

Și ce credeți? Democrația a învins, iar teii au fost replantați, indiferent de costuri.

La Pașcani întrebarea PSD și TV Bit, atunci când se vorbește de referendum, este „și ce punem în loc?”. Cu alte cuvinte, ApaVital e unică! Mă aștept ca pe același principiu, pesediștii să ceară anularea alegerilor locale, pe motiv că pășcănenii nu ar avea pe cine să pună în locul inegalabilului primar, la dosare penale, Dumitru Pantazi!
 

Nici PSD și nici TV Bit nu țin cont de faptul că și-n România a început liberalizarea serviciilor care până nu demult aveau statut de monopol. Acum putem să ne alegem furnizorul de energie electrică sau de gaz, probabil în 5 ani și pe cel de apă-canal. De ce să nu avem dreptul de a alege acum?

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Faptul că PSD și TV Bit militează împotriva organizării unui referendum este profund greșit. Pentru că tocmai chestionarea populației și rezultatul acesteia ar putea aduce liniște în comunitate. Dacă lumea alege ApaVital, atunci toate discuțiile s-au terminat, dacă nu, atunci iar s-a terminat, doar că pentru ApaVital.

Nimeni nu-i împiedică pe cei din PSD sau pe cei de la TV Bit să facă o campanie pro ApaVital și să convingă lumea că este bine să voteze pentru ARSACIS și operatorul ieșean. Este chiar democratic acest demers, însă este o prostie să militezi împotriva chestionării populației, iar dacă ai și puterea de decizie în Consiliul Local, cum o are PSD, este o dictatură a prostiei.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Să te lauzi că știi să atragi fonduri europene, dar să nu reușești să pornești investiții, asta înseamnă să fii incompetent!

Marius Parteni

Motherfucker de văcar!

Răzvan Grecu

Pantazi a luat-o pe urmele lui Kim Jong-un

Răzvan Grecu
Încarcă...