NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Liberalii vor anticipate în localităţile cu traseişti

Primarii traseişti ar putea să-şi piardă funcţia publică. Secretarul general al PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că trebuie organizate alegeri anticipate în localităţile unde edilii au migrat de la un partid la altul, după ce actul normativ aprobat în acest sens de către Guvern a fost respins de deputaţi şi, cel mai probabil, va avea aceeaşi soartă şi la Senat.

Ne exprimăm speranţa că totuşi va fi o a doua lecţie, după cea dată de electorat duminică, la votul pentru alegerile prezidenţiale, să avem alegeri anticipate în localităţile unde primarii au dezertat. Pentru că în momentul în care ai părăsit un partid trebuie să te gândeşti şi la consecinţe”, a spus liberalul.

Flutur: „Electoratul a taxat traficanţii de primari”

  

În Suceava, 24 de primari au profitat de „ordonanţa traseiştilor”, alături de 251 de consilieri locali şi 13 consilieri judeţeni. „Eu cred că trebuie să spunem clar că populaţia a taxat trădarea şi trădătorii. Au fost taxaţi trădătorii, dar în egală măsură au fost taxaţi şi traficanţii de primari, PSD. La ce i-a ajutat să ia 500 de primari pe bani publici ? Eu cred că este o învăţătură de minte mai ales pentru un partid la putere. Toate partidele politice trebuie să tragă concluzii de aici. Şi noi am avut în trecutul nostru greşelile noastre şi trebuie să învăţăm de la electorat cu toţii. Astăzi a plătit PSD şi a plătit pentru abuzul de putere”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Camera Deputaţilor a respins „ordonanţa traseiştilor”, act normativ care, însă, a provocat efecte, sute de primari, consileri locali şi consilieri judeţeni migrând spre partide de guvernământ, principalul beneficiar fiind PSD.

sursa www.ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

30 iunie: Conferință de presă PNL Pașcani (VIDEO)

Redacția

Pintilie îl provoacă pe Pantazi la o dezbatere publică, cu ambele televiziuni! Locul și ora au fost stabilite! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Important pentru persoanele interesate să intre în Corpul Experților Electorali, din calitatea de președinte sau locțiitor la secțiile de votare

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site