RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Liber la majorarea preţului la apă: comisiile de specialitate ale CL au avizat favorabil delegarea serviciului de apă canal către operatorul ieşean ApaVital

Veşti proaste pentru păşcăneni. Începând cu luna iunie vom plăti mai mult pentru preţul serviciilor de apă şi canal. Dacă legislativul local aprobă aderarea la ARSACIS şi delegarea serviciului de apă canal către ApaVital Iaşi, atunci păşcănenii vor plăti cu 1,3 lei pe mc în plus pentru aceste servicii.

 

Cu toate că primarul Dumitru Pantazi afirmase că o astfel de hotărâre ar duce într-un final la eliminarea pierderilor din facturi, reprezentantul ARSACIS, Paul Benesch, a declarat că pentru un astfel de rezultat toți păşcănenii vor trebui să facă investiţii.

  

Şi anume, să-şi scoată apometrele pe casa scării, să achiziţioneze altele noi, conforme cu cerinţele noului operator şi să refacă instalaţiile din bloc. Pe lângă acestea ei vor trebui să se constituie în Asociaţii de Proprietari, iar dacă nu fac acest lucru vor fi constrânşi prin întreruperea furnizării apei.

“Tariful apei se va alinia cu cel practicat la nivelul judeţului Iaşi. Vor trebui montate apometre pe casa scării, pe cheltuiala păşcănenilor şi să se constituie în asociaţii de proprietari. Dacă nu se vor constitui, îi vom constrînge ca în Iaşi, prin întreruperea furnizării apei”, a spus Paul Benesch, directorul executiv al ARSACIS.

Benesch a mai promis şi un program de investiţii în reţelele din Paşcani, a căror valoare este de 13 milioane de euro, bani accesaţi prin fonduri europene.

Discuţii au fost şi pe marginea achitării împrumutului BEI de 5 milioane de euro contractat de Paşcani pentru implementarea programului ISPA, iar concluzia generală a fost că păşcănenii vor suporta din banii lor jumătate din acest împrumut, în timp de operatorul ieşean, viitorul beneficiar al e, va achita restul de bani.

 

 

Related posts

Contract pe viață la conducerea clubului CSM Pașcani! Directorul clubului are contract de muncă pe perioadă nedeterminată, nu contract de management! (DOC)

Răzvan Grecu

De ce întârzie taximetrele din Pașcani la comenzile clienților? Iată câteva explicații

Marius Parteni

Ce trebuie să facă aleșii locali înainte de a vota proiectele pro ApaVital? Răzvan Grecu: să-și ascundă bunurile!

Oana Cordoneanu
Încarcă...