RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Liber la afaceri pentru aleșii locali

Aleşii locali vor putea lucra în sectorul privat. Cu o condiţie, însă: activitatea desfăşurată nu trebuie să aibă legătură directă cu funcţia publică pe care o deţin. Proiectul care permite acest lucru a fost adoptat cu 196 de voturi „pentru” şi 59 „împotrivă” şi va merge, pentru promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

 

  

Legea adoptată de parlamentari le dă mână liberă aleşilor locali să-şi vadă nestingheriţi de activităţile private, în paralel cu exercitarea demnităţii publice. Astfel, primarii, viceprimarii şi consilierii locali îşi pot rotunji veniturile fără teamă că ANI i-ar putea acuza de incompatibilitate sau conflict de interese.

Radu Nicolae, deputat PSD: Pentru a aduce oameni profesioniști în administrația locală, trebuie să le dăm voie să-și desfășoare activitățile pe care le desfășurau și înainte de a ajunge în aceste funcții.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Credeți că un primar care crește oi sau face miere are vreo probblemă cu activitatea primăriei sau că, în timpul său liber, nu poate să facă aceste activități, că trebuie să intre în conflict de interese.

Proiectul a trecut şi cu ajutorul câtorva deputaţi liberali, deşi liderul de grup a anunţat că partidul nu susţine o astfel de lege.

Articolul integral pe www.digi24.ro

Related posts

Mesajul ministrului Mediului în contextul măsurilor de reducere a consumului de energie: „Dacă folosim rațional electrocasnicele, putem economisi 10-15%”

Redacția

Doi ieşeni au câștigat premii consistente la ultima extragere LOTO

Redacția

Alocațiile pentru copii ar urma să crească cu 20%

Redacția
Încarcă...