NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Lege nouă. Patronii firmelor de taximetrie trebuie să fie cel puţin absolvenţi de liceu

Şoferii de taxi vor primi atestat doar dacă au cazier judiciar curat, iar patronii firmelor de taximetrie trebuie să fie cel puţin absolvenţi de liceu.

  

 

Sunt modificările pe care Guvernul a decis să le facă în legea care reglementează această activitate. În prezent, taximetriştii pot practica această meserie, indiferent dacă au comis sau nu infracţiuni.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Certificatul de cazier juridic al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conţină menţiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru unele infracţiuni pe care le stabileşte OUG: infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri, infracţiuni contra vieţii şi sănătăţii şi integrităţii corporale, infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, infractiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni contra patrimoniului”.

Advertisements

Sursa: Digi24.ro

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

De ce i-au urât românii pe evrei. Istoria nespusă a antisemitismului autohton, pornită din credinţa că „evreii pot fi ucişi din timp în timp pentru păcatele lor“

Redacția

Peste 10.000 de copii migranţi au “dispărut” în Europa în ultimul an, afirmă Europol

Redacția

Zeci de caini Husky, Samoyed si Malamut, la concursul canin din Cluj. Competitia a atras sute de admiratori ai acestor rase

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site