RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Lansare de carte la Parohia “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dumbrăvița (Foto)

 

Ieri, 25 octombrie, începând de la orele amiezii, biserica din Dumbrăvița a găzduit o lansare de carte despre Ruginoasa – istorie, credință și cultură.

  

A fost un eveniment care a adus împreună oameni de cultură și preoți. De asemenea printre invitați amintim pe: Emilian Marcu, Mihai Batog Bujenița, Horia Zilieru, Georgeta Resteman și Adriana Neacșu.

Lucrarea care a făcut subiectul întâlnirii aparține scriitorului slătinean Marian Malciu și descrie localitatea Ruginoasa prin prisma unor concepte care vizezează cultura și istoria acesteia.

Alegerea locației pentru desfășurarea acestui eveniment nu a fost întâmplătoare, mai ales că în cartea lui Malciu multe dintre pagini vorbesc despre preotul Pavel Pavel și eforturile depuse pentru construcția Bisericii din Dumbrăvița.

La final, cei prezenți au asistat la câteva momente artistice pregătite de către Corul – Libera me domine, Ștefania Turcu care a cântat la vioară și elevii de la școlile din localitate.

 

Coordonatorul acestui proiect este Preotul Paroh Pavel Pavel, în colaborare cu Preotul Protopop Pavel Postolachi și profesoara Angheluța Petronela.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

„Amurg solitar” la împlinirea celor 55 de ani de viață

Teona Gherasim

Ziua Copilului sărbătorită online, de Casa de Cultură, printr-un concurs de desene

Oana Cordoneanu

Debutul activităților prilejuite de Zilele Colegiului „Mihail Sadoveanu”. Biblioteca școlii a fost numită după academicianul Constantin Ciopraga!

Iulia Huțanu
Încarcă...