NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

La un an după ce făcea naveta pe ruta Paşcani – Iaşi, Ştefan Cană se pregăteşte să debuteze pentru FCSB: ”Dacă tot am plecat de acasă, vreau să ajung departe!”

FCSB îşi va proteja mulţi dintre titularii obişnuiţi în meciul cu Fc Hermannstadt, de mâine seară, partidă din sferturile de finală ale Cupei României. Nicolae Dică se va prezenta pe terenul greu de la Sibiu cu un lot din care vor face parte mai mulţi juniori de la Academia FCSB, unul dintre aceştia fiind fundaşul central Ştefan Cană.

În vârstă de 17 ani, Cană a fost adus în Bucureşti de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi şi, în urmă cu un an, a fost unul dintre fotbaliştii incluşi în campania ”Ajută-i să crească!”, una în care cei mai buni tineri fotbalişti ai României sunt ajutaţi cu echipament sportiv graţie contribuţiei publicului şi a jucătorilor profesionişti din Liga 1 şi din străinătate.

În ianuarie 2017, Ştefan Cană povestea despre eforturile pe care le-a făcut pentru a ajunge să joace fotbal la Iaşi. ”Vin dintr-un sat de pe lângă Paşcani, am venit la liceu şi trebuie să îmi găsesc o echipă până când voi termina clasa a 12-a”, spunea Ştefan. ”Acum stau la căminul liceului şi merg la şcoală şi antrenamente de luni până vineri. Sâmbătă am meci şi, de cele mai multe ori, după meci mă duc acasă la Heci. Stau doar duminica acolo, până seara, apoi revin în Iaşi”. Planuri de viitor? E destul de simplu, nu-s multe variante: ”Vreau să ajung cât mai departe dacă tot am plecat de acasă”.

  

Tot atunci, tânărul fotbalist care mărturisea că îi are drept idoli pe Sergio Ramos şi pe Dragoş Grigore vorbea despre problemele juniorilor din România: ”ne-am obişnuit mai mult pe teren sintetic, e mai greu pe iarbă acum pentru noi. Problema de pe sintetic, în special pentru fundaşi, e că ne julim foarte tare. Dar m-am obişnuit”. Ştefan Cană este în acest moment unul dintre titularii echipei naţionale U18 a României.

Advertisements
Advertisements

Partida FC Hermannstadt – FCSB, din sferturile de finală ale Cupei României, se va disputa miercuri de la 18:30 la Sibiu. 

Sursa 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Fostul antrenor al naționalei de gimastică din Brazilia a fost condamnat la 109 ani de închisoare pentru violuri

Redacția

Prima victorie din acest an pentru CSM Kosarom Pașcani, 3-2 contra Aerostar Bacău

Răzvan Grecu

Echipa din Ruginoasa, câștigătoarea primei ediții Cupa Satelor!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site