NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

La sediul Inpectoratului Județean de Poliție Iași au început înscrierile pentru admiterea la școlile de agenți de poliție, din Câmpina și Cluj

Au început înscrierile pentru examenul de admitere la cele peste 1.500 de locuri la scolile de agenti de politie din Câmpina si Cluj. Cererile de înscriere a candidatilor pentru concursul de admitere la scolile de politie se pot depune pâna la data de 15 iunie 2018. Deja la sediul Inpectoratului Judetean de Politie Iasi candidatii stau la coada pentru a-si depune dosarele.

 

  

Pentru sesiunea de admitere august-septembrie locurile alocate unitatilor de învatamânt sunt urmatoarele: la scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” Câmpina – 1.279 de locuri (dintre care 30 de locuri pentru romi si 10 locuri pentru alte minoritati), iar la scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca – 290 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi si 3 locuri pentru alte minoritati).

Nu se face diferentiere între locurile pentru femei si cele pentru barbati, iar recrutarea candidatilor se realizeaza de structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor de politie judetene, respectiv Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidatii trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba cetatenia româna si domiciliul în România, sa cunoasca limba româna, scris si vorbit, si sa aiba capacitate deplina de exercitiu.

Candidatii trebuie sa fie apti din punct de vedere medical, fizic si psihologic, aptitudinea se constata de structurile de specialitate ale M.A.I, potrivit reglementarilor în vigoare, sa aiba vârsta de minimum 18 ani împliniti sau sa îi împlineasca în cursul anului în care participa la concursul de admitere si sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat, dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinta care îndeplineste conditiile de valabilitate, din care sa rezulte faptul ca au sustinut si promovat examenul de bacalaureat.

Totodata, trebuie sa aiba un comportament corespunzator principiilor care guverneaza profesia de politist, sa nu aiba antecedente penale, cu exceptia situatiei în care a intervenit reabilitarea, sa nu fie în curs de urmarire penala ori de judecata pentru savârsirea de infractiuni si sa nu fi fost destituiti dintr-o functie publica sau sa nu le fi încetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani.

Ce trebuie sa faca un candidat?

Tinerii care au inceput sa-si depuna dosarele spera sa devina politisti. „Mi-am dorit tot timpul sa fiu politist, iar acum am o sansa. Sper sa trec de toate probele”, a spus Bogdan, unul dintre candidati. Candidatii care au fost declarati „Admis” la concursul de admitere în institutiile de învatamânt nu trebuie sa aiba calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizatii cu caracter politic.

Suplimentar fata de conditiile si criteriile prevazute mai sus, candidatii recrutati pentru admiterea pe locurile rezervate M.A.I la alte institutii de învatamânt din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala trebuie sa îndeplineasca si urmatoarele conditii si criterii specifice de recrutare: candidatii pentru locurile M.A.I.  la institutii de învatamânt superior si la unitatile de învatamânt postliceal al M.Ap.N. trebuie sa aiba vârsta de pâna la 27 de ani, împliniti în anul participarii la concursul de admitere.

Prima etapa de selectie consta în evaluarea psihologica si examinarea medicala a candidatilor, aceste activitati realizându-se la unitatile care au recrutat candidatii (inspectorate judetene de politie si Politia Capitalei). A doua etapa consta în contravizita medicala si proba de evaluare a performantei fizice. Aceste activitati se realizeaza la sediul unitatilor de învatamânt.

A treia etapa consta în examenul de verificare a cunostintelor printr-un test–grila la disciplinele limba româna si limba straina (limba engleza sau limba franceza, potrivit optiunii la înscriere).

Testul de verificare a cunostintelor cuprinde 90 de itemi, 60 la limba româna si 30 la limba straina. Fiecare item va avea patru variante de raspuns, doar una fiind corecta, evaluata cu un punct. Cererile de înscriere a candidatilor pentru concursul de admitere la scolile de politie se pot depune pâna la data de 15 iunie 2018.

Candidatii vor sa devina politisti datorita conditiilor. Salariile sunt motivante, iar avansarile in grad pot aduce beneficii. Toate detaliile cu privire la înscriere si la desfasurarea examenelor se pot obtine de la serviciul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi (strada Mihai Costachescu nr.2, din municipiul Iasi), de pe site-ul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi sau la nr. de tel. 0232 302 006.   

 sursa www.bzi.ro

 

Advertisements

Related posts

Admiterea la ”Al.I.Cuza”: 3.500 de locuri la buget şi 3.317 cu taxă pentru viitorii studenți

Redacția

Elevii de la „Miron Costin ” premiați la faza națională a Concursului de fizică aplicată ”Ștefan Procopiu” și a Concursului de informatică aplicată

Redacția

Casa de Cultură anunţă mărţişorul

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site