NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O cunoscută doctoriţă se zbate între viaţă şi moarte. A vrut să-şi pună capăt zilelor!

Un cunoscut şi apreciat medic al Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi se află în stare foarte gravă după ce, duminică la prânz, a încercat să-şi pună capăt zilelor prin spânzurarea de un calorifer, acasă.

Doramina Ghiorghiu (foto sus; imagine preluata din zona publica a unei retele de socializare), medic specialist la Clinica de Hematologie a IRO, în vârstă de 45 de ani, a fost găsită în stop cardiac cauzat de strangulare, de către soţul său, cei doi având împreună un copil de şcoală primară. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, aceasta a fost găsită în agonie în sufragerie, spânzurată de un calorifer. 

Apelul prin care soţul a anunţat autorităţile a fost făcut în jurul orei 14. De asemenea, femeia nu a lăsat vreun bilet de adio prin care să-şi explice gestul suicidar, însă soţul femeii le-ar fi spus poliţiştilor că soţia sa se afla în depresie în ultima perioadă de timp. Colegii medicului sunt extrem de afectaţi de incident, toţi având doar cuvinte frumoase de spus despre Doramina şi sperând că aceasta îşi va reveni din coma în care se află de câteva zile.

  

„Poliţiştii au fost anunţaţi despre tentativa de sinucidere, şi au făcut cercetări în acest sens. Motivul încercării de sinucidere nu este clar, deoarece medicul nu a lăsat vreo scrisoare de adio“, au precizat surse din cadrul Poliţiei Iaşi. Imediat ce a găsit victima, la orele prânzului, soţul a început manevrele de resuscitare şi a apelat serviciul de urgenţă 112. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a continuat manevrele de resuscitare, până când activitatea cardiacă a victimei a fost reluată. Femeia a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, unde, în urma observaţiilor, s-a constatat că se află în comă postresuscitare, şi s-a decis transferul său la Secţia Clinică ATI, din cadrul IRO, compartimentul de Terapie Intensivă.

„Pronostic rezervat“

„Echipajul SMURD a găsit pacienta în stop cardio-respirator, produs prin tentativă de suicid prin spânzurare. Manevrele de resuscitare începute de soţ au fost continuate de către echipa medicală, până când activitatea cardiacă s-a reluat. Pacienta a fost adusă în UPU, unde i-au fost făcute investigaţii, inclusiv tomografie computerizată, şi s-a constatat că este în comă postresuscitare, cu prognostic rezervat“, a declarat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Nu este clar de ce s-a decis transferul acesteia către IRO, spitalul unde lucra, însă, pentru moment, femeia se află sub îngrijirea colegilor săi. Potrivit unor surse din spital, şansele de supravieţuire ale acesteia sunt relativ scăzute, iar pentru moment nu prezintă niciun răspuns neurologic. Contactaţi pentru a da detalii despre starea sa, reprezentaţii IRO nu au dorit să facă niciun fel de comentarii.

 Articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements

Related posts

Singura femeie din trupa de „mascaţi” a Poliţiei

Redacția

Încă o lovitură pentru un membru al clanului Nunucă din Moțca

Redacția

Minoră din Sirețel batjocorită de doi indivizi. S-a ascuns într-o glugă de coceni după ce a scăpat

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site