NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

La concursul directorilor se pot înscrie şi profesorii peste vârsta de pensionare

O noutate cu privire la concursul pentru ocuparea posturilor de directori generali şi adjuncţi, atât de la noi din judeţ cât şi din toată ţara, este criteriul de vârstă.  

 

 

  

Astfel, în vederea respectării principiului egalităţii de tratament pentru toţi salariaţii, prevăzut de Codul Muncii, Ministerul Educaţiei anunţă că se pot înscrie pentru susţinerea concursului inclusiv cadrele didactice care, în anul şcolar 2016-2017, au obţinut acordul pentru menţinerea în activitate, ca titular, în funcţia didactică, până la 3 ani peste vârsta standard de pensionare. Tot zilele acestea, Ministerul Educaţiei Naţionale vine în sprijinul participanţilor la concursul de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct din şcoli şi pu­blică modele de itemi pentru proba scrisă a acestui concurs. Itemii au fost concepuţi de specialişti în ştiinţele educaţiei şi psihologi şi vizează evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competenţelor manageriale.

Proba scrisă a concursului se va desfăşura în data de 12 octombrie cu subiecte elaborate de minister. Interviul şi evaluarea CV-ului vor avea loc în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie, iar afişarea rezultatelor concursului este programată pentru data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie.

Advertisements

Reamintim că pentru fiecare probă de concurs din cele trei, punctajul maxim este de 50 de puncte şi că punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declaraţi „admişi“ candidaţii care au rea­lizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă, respectiv un punctaj total de cel puţin 105 puncte, rezultat din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs. Este declarat „promovat“ la concurs, candida­tul „admis“ care a obţinut cel mai mare punctaj total. 

Advertisements

Sursa www.ziaruldeiasi.ro 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rezultatele elevilor, de la școlile din Pașcani, la concursuri și olimpiade

Redacția

Legea referitoare la programul-pilot de acordare a unei mese calde elevilor si prescolarilor a fost promulgata

Redacția

Scandal în lumea transportatorilor din Iași! Elevii nu vor mai putea urca în microbuze. Din cauza pierderilor, patronii atacă Guvernul României

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site