RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kosovo a interzis mașinilor cu numere sârbești să intre pe teritoriul său într-o nouă escaladare a tensiunilor cu Belgradul

​Kosovo şi-a închis frontiera pentru mărfurile şi vehiculele din Serbia, ca răspuns la presupusa răpire a trei poliţişti kosovari de către forţe de securitate sârbe în nordul Kosovo, transmit joi agențiile DPA și AFP, citate de Agerpres.

Punctul de de trecere a frontierei de la Jarinje, între Kosovo și SerbiaFoto: Konstantin Novakovic / Sipa Press / Profimedia

Tensiunile între Belgrad şi Pristina s-au acutizat miercuri după arestarea de către Serbia a trei poliţişti kosovari. Serbia a declarat că aceştia se aflau pe teritoriul său, erau în ţinută militară şi dotaţi cu arme automate, GPS, hărţi şi alte echipamente.

  

„Banda teroristă a fost arestată azi (miercuri) la 12.38 în teritoriul Serbiei centrale, în zona satului Gnjilica, în municipalitatea Raska”, a declarat pentru presă Petar Petkovic, şeful biroului sârb pentru Kosovo.

Gnjilica se află la circa 6 km de un post de frontieră cu Kosovo. Guvernul de la Pristina a declarat însă că poliţiştii au fost „răpiţi” în teritoriul kosovar şi că aceştia făceau parte dintr-o unitate de supraveghere a frontierei, dispărând după ce semnalaseră o incursiune a unor bărbaţi mascaţi şi înarmaţi în apropiere de Leposavic, în nordul Kosovo.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Particulele „interzise” care se atrag unele pe altele

Redacția

Turcia spune că unele țări trebui să țină legătură cu Moscova: „Dacă toată lumea arde punțile cu Rusia, atunci cine va mai vorbi cu ei?”

Redacția

VIDEO SuperLiga: Universitatea Craiova, victorie grea în fața Voluntariului

Redacția
Încarcă...