RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Klaus Iohannis participă la Summitul B9 în Riga: Accent pe Securitatea Mării Negre și sprijinul pentru Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți la Summitul Formatului București 9 (B9) care va avea loc la Riga, Letonia. În cadrul acestui eveniment, Iohannis va pleda pentru o atenție sporită asupra situației de securitate din regiunea Mării Negre și pentru continuarea sprijinului acordat statelor cele mai expuse din regiune, precum Republica Moldova, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale transmis luni.

Klaus Iohannis va participa la Summitul B9 Foto EPA EFE

Klaus Iohannis va participa la Summitul B9 Foto EPA EFE

Președintele Iohannis va coprezida lucrările summitului alături de președintele Letoniei, Edgars Rinkevics, și președintele Poloniei, Andrzej Duda. De asemenea, la eveniment va participa și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

  

Summitul B9 se desfășoară cu o lună înaintea Summitului aniversar NATO de la Washington, care marchează 75 de ani de la înființarea Alianței, relatează Agerpres.

Liderii prezenți la Riga vor avea oportunitatea de a discuta obiectivele majore și principalele rezultate preconizate pentru Summitul de la Washington, cu accent pe consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic.

Se va discuta și despre intensificarea sprijinului pentru Ucraina, în contextul implementării deciziilor adoptate în cadrul summit-urilor NATO recente, incluzând angajamentele de investiții și cheltuieli pentru Apărare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Pârtiile din Sinaia au fost închise din cauza vântului foarte puternic

Redacția

Cei patru jucători care nu au prins lotul României pentru meciul cu Israel din preliminariile Euro 2024

Redacția

Gorghiu respinge o ieșire de la guvernare a PNL: Mulţi liberali cataloghează neinspirată o astfel de declaraţie

Redacția
Încarcă...