RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Klaus Iohannis nu o acceptă pe Sevil Shhaideh ca premier. Reacția PSD, la ora 16:00

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD-ALDE de premier, în persoana lui Sevil Shhaideh și a cerut celor două partide să facă altă propunere. Liviu Dragnea va susține o conferință de presă la ora 16:00.

 

„Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

  

Şeful statului a lăsat scena politică în suspans înainte de sărbători fără să spună dacă acceptă sau nu propunerea făcută de PSD și ALDE, ca viitorul Executiv să fie condus de Sevil Shhaideh.

Liderii social-democraţi insistă că propunerea lor este foarte bună şi că nu există motive pentru un eventual refuz. De altfel, Liviu Dragnea declara după consultările de săptămâna trecută de la Cotroceni că nu va face o altă propunere.

În schimb, fostul preşedinte a ridicat obiecţii. Traian Băsescu, liderul Partidului Mișcarea Populară, spune că este o problemă cu soţul lui Sevil Shhaideh, care ar fi un susținător al regimului sirian, condus de Bashar al Assad.

Traian Băsescu este de părere că, din acest motiv, președintele Klaus Iohannis ar trebui să refuze propunerea.

Sursa: digi24.ro

Related posts

Democrat-liberalii sunt osteniți: Reorganizarea PDL Pașcani amânată pentru septembrie, din cauza vacanței

Marius Parteni

Pro România Iași a depus dosarele pentru alegerile parlamentare. Medicul Iuliana Rățoi candidat pe loc eligibil la Camera Deputaților

Oana Cordoneanu

Comunicat de presă: Florin Constantinescu, în vizită oficială în China, în perioada 9-13 iunie

Redacția
Încarcă...