NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Provocare și atât! Candidata USR-PLUS nu a ajuns la dezbaterea propusă candidaților, pentru Primăria Pașcani!

Dezbaterea cu candidații la funcția de primar al municipiului Pașcani, propusă de candidatul USR-PLUS pentru data de 19 septembrie, nu a avut loc. Către administrația publică nu a fost lansat nici un document oficial din care să rezulte intenția organizării unei dezbaterii, propunerea rămânând la stadiul de postare pe pagina de Facebook.

Cu toate acestea, candidatul PNL la Primărie, Marius Pintilie, a mers la sediul administrației locale, în ziua de sâmbătă, după cum a arătat într-o postare pe pagina de facebook și declarațiile făcute astăzi într-o conferință de presă.

“Doamna Mioara Petrescu a lansat public o invitație la un eveniment. În momentul în care faci invitația, înseamnă că tu ești organizator. Dacă nu anunți public că evenimentul nu are loc, atunci toată lumea va înțelege că el are loc. Sâmbătă (n.r. 19 septembrie) am verificat la Primărie, din când în când, dacă cineva va fi prezent acolo. Așa cred eu, în momentul în care ieși public și spui că organizezi o dezbatere trebuie să o duci până la capăt, chiar dacă unul din participanți îți confirmă sau nu îți confirmă, tu trebuie să faci treaba până la capăt. Noi am fost acolo, am făcut o postare publică, pentru că dacă nu mergeam și nu făceam postarea sunt convins că, a doua zi în stilul caracteristic doamna Mioara Petrescu ieșea și spunea uitați cât de vitează sunt eu:”Zoe, fii bărbat!”, a spus Marius Pintilie.

Mioara Petrescu, candidatul USR-PLUS,  s-a arătat deranjată de reacția lui Pintilie. A postat pe pagina de facebook, un mesaj:“Doamna Mioara Petrescu a lansat o provocare candidaților la Primăria Pașcani pentru o dezbatere televizată. Era fixată o zi, sâmbătă 19 septembrie dar ora rămânea a fi stabilită de comun acord în urma discuțiilor dintre candidați.Cu aroganța specifică și considerând electoratul pășcănean total manipulabil și ușor de prostit, candidatul PNL se pozează sâmbătă, trăgând de ușile Primăriei Pașcani deși nu se obosise să dea un telefon în prealabil. E de bun simț să dai un telefon pentru a stabili și o oră a unei dezbateri. E de minim bun simț să confirmi prezența. Doamna lansase o provocare dar nu își asumase calitatea de organizator. În condițiile în care doar un singur candidat independent confirmase era firesc ca dezbaterea să fie mutată în studioul unei televiziuni. Nu mai era nevoie de sala Primăriei. Circul făcut de candidatul PNL este unul ieftin, de campanie și nu reprezintă un comportament de om politic responsabil și echilibrat. Pe 27 septembrie ai șansa să votezi USR PLUS și să schimbi vechea clasă politică a orașului”, se arată în postarea USR-PLUS.

Advertisements
  

În aceeași conferință de presă organizată astăzi, liderul PNL a spus că cei din USR fug de responsabilitate și nu au curajul să își asume responsabilitatea Guvernării la Pașcani.

“Tipul acesta de abordare denotă lipsă de responsabilitate. Această fugă de responsabilitate eu am văzut când doamna Petrescu și cei de la USR au fost invitați să administrăm orașul Pașcani, pentru următorii patru ani de zile. Noi am spus-o public, aveam un sondaj în care alianța PNL – USR însemna o victorie aproape sigură pentru Primăria Pașcani și Consiliul Local. Acest lucru l-am comunicat celor de la USR, i-am invitat la discuții, iar atunci când le-am acceptat toate cerințele lor de a fi prezenți în legislativul și executivul din Pașcani, au spus nu vrem, noi vrem să facem altceva. I-am chemat la treabă, să ajutăm orașul nu pe noi ca partid. I-am chemat să facem ceva pentru Pașcani, iar ei ne-au refuzat. Asta înseamnă pentru mine lipsă de responsabilitate. Nu au curajul să își asume reponsabilitatea Guvernării la Pașcani, cu toate că doamna Mioara Petrescu spune că ea deja este primar la Pașcani. Ce să înțeleg eu de la cei de la USR, sunt în stare să Guverneze orașul? Au o listă de consilieri, pentru Consiliul Local, formată din 11 oameni, din două partide. Când te invităm să vii la muncă spui nu! Când trebuie să organizezi un eveniment public, pentru dezbaterea dintre candidați, nu reușești să îl faci! Abordarea aceasta, doar viteji pe Facebook, eu nu cred că este în regulă”, a mai declarat Marius Pintilie.

Precizăm că la ideea de dezbatere cu candidați confirmase independentul Gabriel Sofian, dar nu este cunoscut dacă a mers la sediul Primăriei în ziua anunțată.

Advertisements

Cristian Rățoi, candidat PRO România, a spus și el într-o postare că nu poate fi vorba despre o dezbatere, în asemenea condiții. 

  Nici un alt candidat la Primărie nu a dat semn că ar fi interesat de dezbaterea propusă de Mioara Petrescu, USR-PLUS.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ziua în care au venit trolii. Şoşoacă şi Simion au făcut bullying în Parlament în timpul votării sancţiunilor pentru deputaţii agresivi

Redacția

Candidatura lui Rusu respinsă la comisia de integritate?

Redacția

Chestionarul care a surprins social-democrații pășcăneni. Tu cum ai fi răspuns dacă aveai ocazia? (DOC)

Marius Parteni
Încarcă...