RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Klaus Iohannis: Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți. Pericolul epidemiei nu a trecut

Președintele Klaus Iohannis spune că sancțiunile date pe durata stării de urgență au fost necesare și că, fără ele, numărul deceselor din cauza coronavirusului ar fi fost mult mai mare.

Principalele declarații ale președintelui:

Criza pe care o traversăm  pune la încercare rezistența, solidaritatea și tăria de caracter a societății noastre și a reprezentanților săi politici. Acum se departajează cei responsabili și curajoși de cei iresponsabili, de profitorii și populiștii care fac doar promisiuni mincinoase.

În aceste zile, îi vedem foarte clar și pe unii, și pe ceilalți.

  

Sunt, pe de o parte, românii care respectă restricțiile salvând vieți, sunt specialiștii care lucrează neîntrerupt pentru a stopa pandemia și sunt guvernanții, care au luat măsuri corecte și care acum pregătesc un program mai amplu de relansare a economiei românești. Această parte a societății este cea orientată spre depășirea crizei, spre resetarea și dezvoltarea României.

Pe de cealaltă parte însă, îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine de ani de zile, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupție, proastă guvernare și ineficiență.

Ei, adică PSD și acoliții săi, sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucție al întregii națiuni să eșueze.

Confruntată cu o amenințare fără precedent, România – la fel ca toate celelalte state ale lumii  – a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni și pentru a preveni răspândirea Coronavirusului.

Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia Curții Constituționale privind amenzile instituite în această perioadă de stare de urgență. Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că pentru acești politicieni interesul politic este mai presus de oameni.

Continuarea pe digi24.ro

Related posts

Autorităţile locale şi centrale vor putea accesa fonduri pentru turismul pe bicicletă

Redacția

Doi adulţi şi un copil surprinşi în timp ce dormeau pe o bancă din oraş! Când se deschide centrul social la Paşcani?

Ema Roman

Concurs pe postul de auditor la Primăria Pașcani

Redacția
Încarcă...