RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Investiţii pentru tineri! Ce ar putea face Primăria cu bugetul pentru 2017?!

Nevoia de locuri de muncă se resimte din plin la Paşcani, iar cetăţenii le cer edililor să facă ceva pentru rezolvarea acestei probleme. Întrebaţi care este părerea lor în legătură cu proiectele în care Primăria ar trebui să investească anul acesta, mai mulţi păşcăneni au răspuns că vor locuri de muncă.

 

 

  

Aceasta este o problemă cu care se confruntă în special tinerii, care aleg să plece din oraş, imediat după studiile liceale. Şansele ca ei să se mai întoarcă în Paşcani, sunt minime.

“Eu cred ca este maxima nevoie de crearea de locuri de munca in oras , altfel vom asista la continuarea depopularea  localitatii. Este adevarat ca unii ar dori mentinerea la minim a ofertelor de locuri de munca pentru a nu creste pretentiile solicitantilor si pentru ca acestia sa accepte salariul minim sau statutul de zilieri dar pentru localitate nu este benefic. Sa nu uitam ca depopularea este printre cele mai mari din zona de la peste 50000 de locuitori la circa 30000 , iar la angajati de la peste 20000 in 1989 la cateva mii (5000?) in 2016”, este opinia unui păşcănean.

Un alt proiect care îi vizează îndeosebi pe tinerii păşcăneni este patinoarul care lipseşte în municipiul nostru, în ciuda promisiunilor venite, de-a lungul timpului, de la cei care au condus oraşul. Unii cetăţeni au propus ca acesta să fie amenajat natural, pe lacul Peştişorul, pentru a implica costuri cât mai reduse. Până acum însă, n-a fost posibil.

Tinerii îşi mai doresc ca Paşcaniul să aibă o piscină acoperită, sau un bazin în aer liber, unde să meargă la înot.

 

Rămâne de văzut în ce vor alege şefii Primăriei să investească anul acesta, şi cum va arăta lista lor de priorităţi. 

Related posts

ALERTĂ METEO. Ploi, vijelie și grindină

Redacția

Limită de viteză pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt, de la Spital spre Stolniceni. Localnicii au cerut devierea traficului!

Marius Parteni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Moldova

Redacția
Încarcă...