NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Doliu în rândul cadrelor didactice din Pașcani. O reputată învățătoare de la Școala „Iordachi Cantacuzino”, a încetat astăzi din viață

 Școala pășcăneană a pierdut un dascăl de excepție. Învățătoarea Maria Turicof, în vârstă de 62 de ani, a încetat astăzi din viață la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

  

 

 

 

25 de ani a fost cadru didactic la Școala „Iordachi Cantacuzino”, iar în luna iunie 2015 s-a pensionat. Activitatea și-a început-o în anul 1973,  la Școala Slobozia, apoi a continuat la Lespezi, Școala Specială din Pașcani.  A fost un cadru didactic iubit de elevi, colegi, un om cu drag de școală și de muncă.

 „Ne pare nespus de rău pentru acest deces neașteptat, pentru această boală cumplită, care a răpus-o în două luni și jumătate. A fost un profesionist de excepție, un coleg care întotdeauna întindea o mână de ajutor, o persoană fără de care ne este greu să continuăm. A dat în ultimii 25 de ani de carieră didactică la noi, la Școala „Iordachi Cantacuzino”, serii foarte bune de copii care au reușit în viață, serii pe care toți profesorii de la gimnaziu își doreau să le aibă. Regretăm toți, încercăm să fim alături de familia îndoliată, și să ne aducem aminte de foarte multele momente frumoase petrecute alături de doamna Turicof”, ne-a declarat Daniela Simion, director Școala „Iordachi Cantacuzino”.  

Maria Turicof a încetat din viață în urma unui accident vascular cerebral. Familia nu a stabilit încă data și locul înmormântării.

 “Colectivul  de  cadre didactice al Școlii Gim. ”I. Cantacuzino” Pașcani exprimă compasiune și sincere condoleanțe familiei îndoliate pentru trecerea în neființă a doamnei învățătoare Turicof Maria. Regretăm nespus plecarea dintre noi a unei colege de excepție și a unei profesioniste desăvârșite. Dumnezeu să o odihnească în pace!”

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

O elevă de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” va merge într-o tabără francofonă

Teona Gherasim

„Ziua Europei” sărbătorită la Cozmești prin activități culturale

Marius Parteni

Doar 30% dintre candidaţi au promovat bacalaureatul de toamnă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site