NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu joacă finala la Tokyo și asigură prima medalie olimpică a României

Scrimera Ana-Maria Popescu (fostă Brânză, n.red.) a asigurat României prima medalie olimpică de la Tokyo, după ce a câștigat semifinala jucată cu estoniana Katrina Lehis.

Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică în 2008 la Beijing la individual, a controlat disputa cu Lehis şi a condus aproape permanent, reuşind să se desprindă la 7-4 în finalul reprizei a doua.

Românca a mai învins-o recent pe Lehis la Cupele Mondiale de la Tallin (2019, 15-14 în primul tur) şi Doha (2020, 15-9 în turul secund), cucerind trofeele apoi.

Popescu (CSA Steaua) o va înfrunta în finala programat sâmbătă de la ora 14:45 (ora României) pe chinezoaica Yiwen Sun, care a trecut în prima semifinală de rusoaica Aizanat Murtazaeva cu 12-8.

  

La Tokyo, Popescu (ex-Brânză), campioană olimpică la Rio, în 2016, cu echipa, a intrat direct în turul secund, câştigând cu 15-10 meciul cu singaporeza Kiria Tikanah Abdul Rahman, după care a învins-o în optimi pe Sera Song (Coreea de Sud), cu 15-6, iar în sferturi pe o altă reprezentantă a Estoniei, Julia Beljajeva, cu 15-8.

Ana-Maria Popescu şi Yiwen Sun au fost adversare în finala olimpică pe echipe de la Rio, câştigată de România în faţa Chinei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Kaufland, obligată în instanță să plătească daune morale de 25.000 de lei unei cliente în vârstă. Femeia a fost lovită de motostivuitor într-un magazin al rețelei. Avocații Kaufland au acuzat ”caracterul șicanator” al acțiunii

Redacția

Austria va aduce muncitori români cu un tren de noapte

Redacția

Patru persoane s-au reinfectat cu COVID-19

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site