NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Jocuri periculoase! Spionul lui Gheorghe Nichita, pășcăneanul Ionut Dumitrascu și un afacerist imobiliar, în combinații cu iz penal

Personajul folosit de fostul primar al Iasului in diverse servicii ilegale s-a combinat in afaceri cu un controversat investitor imobiliar.

 

Cei doi au creat o retea de legaturi prin care, numeroase proiecte imobiliare, care nu indeplinesc conditiile legale, sunt duse la bun sfarsit, iar astfel aduc profituri uriase pentru cei implicati. In vreme ce „scafandrul” lui Nichita face trafic de influenta in randul angajatilor din administratia publica pentru a obtine avizele si autorizatiile necesare constructiilor, omul de afaceri este cel care face rost de finantare pentru aceste proiecte imobiliare.
 

Ionut Dumitrascu, cel poreclit „scafandrul” lui Nichita dupa ce a fost pus de fostul edil sa o spioneze pe amanta acestuia, a devenit un apropiat partener de „combinatii” cu Gheorghe Achitei, un controversat personaj care detine mai multe afaceri imobiliare in Iasi. 

 Cei doi au creat o retea de trafic de influenta care aduce profituri uriase pentru cei implicati. In vreme ce Gheorghe Achitei se ocupa de obtinerea finantarilor pentru demararea unor proiecte imobiliare nu tocmai legale, Ionut Dumitrascu este cel care intervine pe langa angajatii cheie din administratia publica locala, pentru a obtine avizele si autorizatiile necesare demararii constructiilor.

Mai mult, cei doi intervin si in cazul licitatiilor publice pentru vanzarea de terenuri si spatii, solicitand altor afaceristi care participa la aceste vanzari diverse sume de bani pentru a nu se prezenta sau pentru a juca rolul de „mana moarta” in cazul licitatiilor.
 Desi se afla in vizorul organelor de ancheta tocmai din cauza unor motive similare, Ionut Dumitrascu, face trafic de influenta in randul angajatilor de la Serviciul Urbanism din cadrul Primariei Iasi. Acesta se foloseste de relatiile facute in randul persoanelor sus-puse inca de pe vremea mandatelor lui Gheorghe Nichita si este vazut tot mai des in birourile inspectorilor de urbanism ai municipalitatii (vezi foto), acolo unde intermediaza „intelegeri” intre oamenii de afaceri si functionari pentru demararea unor proiecte imobiliare scandaloase.

Acest trafic de influenta se face in schimbul unor comisioane care ajung la cateva zeci de mii de euro, in functie de proiect. Se pare ca, atunci cand dezvoltatorii refuza interventia lui Dumitrascu pe motiv ca acel comisionul este prea mare, in schema intervine direct si Gheorghe Nichita. 
 Intalnirile cu afaceristii imobiliari au loc in restaurante de lux din centrul Iasului, mai ales in timpul noptii, Dumitrascu fiind vazut in numeroase randuri purtand discutii cu mai multi afaceristi controversati din Iasi. 

 Afacerile celor doua personaje prospera in ultima perioada

 Gheorghe Achitei este unul dintre cei mai controversati dezvoltatori imobiliari din Iasi care a reusit sa ridice cladiri in conditii scandaloase. Unul dintre proiectele sale controversate se afla in zona Pacurari, acolo unde, desi obtinuse o autorizatie pentru construirea unei parcari, Achitei a demarat lucrarile pentru construirea unui bloc de locuinte cu 20 de metri inaltime, lucru care a starnit revolta locatarilor de la blocul ANL care s-au luptat sa blocheze proiectul. 

Mai mult, omul de afaceri a obtinut recent si PUZ-ul necesar pentru „Construire locuinte colective, camin studentesc, locuinte in regim hotelier” pe strada Stoicescu nr. 3 A din zona Copou. Concret, acesta intentioneaza sa contruiasca un camin particular in apropierea caminelor studentesti din zona Targusor. Acesta a mai fost implicat in diverse afaceri cu schimburi si vanzari de terenuri in zone precum Bucium sau Miroslava.
 

De cealalta parte, Ionut Dumitrascu este unul dintre personajele folosite de Ghorghe Nichita pentru a o urmari pe fosta sa amanta, Adina Samson. Acesta era trimis alaturi de politisti locali cu indicatii precise, in orasele in care facea deplasari fosta angajata a Primariei Iasi. 

Dumitrascu este un fost arbitru mediocru care a activat in ligile inferioare de fotbal si a facut parte dintr-o echipa de fotbal de sala, de aici fiind observat si de Gheorghe Nichita, un iubitor impatimit al sportului cu mingea rotunda, care l-a luat sub aripa sa si pentru a-l folosi in diverse servicii. 

Timp de mai multi ani, pascaneanul a avut o retea de aparate de jocuri de noroc in mai multe locatii din Iasi, insa în urma unui control al Serviciului Judetean de Metrologie Legala s-a descoperit ca acesta nu avea avizele de functionare obigatorii, motiv pentru care „pacanelele” au fost retrase de pe piata. Acesta a lucrat pentru o perioada de timp si in administratia publica, fiind implementat de Nichita pe un post la Serviciul Relatii Publice a Salubris SA, functie pe care a pierdut-o odata cu declansarea scandalului de spionaj intre Gheorghe Nichita si amanta sa.
 Daca Ionut Dumitrascu conducea pana nu demult un autoturism Dacia Logan, acesta este vazut acum la volanul unui Volkswagen Passat CC in valoare de cateva zeci de mii de euro, semn ca „afacerile” merg ca pe roate. Deoarece sunt implicate si institutii publice in aceste combinatii, organele de ancheta sunt cu ochii pe Ionut Dumitrascu si, totodata, personajele cu care acesta se intalneste pentru „rezolvarea” proiectelor sunt si ele luate in vizor de autoritati.

 

Sursa: bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Peste 30 de utilaje sunt pregătite pentru deszăpezirea judeţului

Redacția

Concurs pentru un post vacant la Primăria Heleșteni

Oana Cordoneanu

Cursuri noi la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site