RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

IULIA IONESCU, adolescenta dispărută, a fost identificată într-un tren ce tranzita Pașcaniul. Ea este în drum spre Bucureşti, în custodia Poliţiei Române

Iulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală, a fost găsită într-un tren în care a urcat la Suceava, venind spre Bucureşti, după ce a fost recunoscută de şeful de tren care a anunţat Poliţia, autorităţile coborând cu ea la Focşani, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii CFR Călători.

 
Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat, în jurul orei 21.00, că Iulia Ionescu se află în custodia Poliţiei şi se îndreaptă spre Bucureşti, unde va fi predată familiei.
 
Fata a fost recunoscută de angajatul CFR, în jurul orei 17.15, în dreptul localităţii Paşcani, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia, acesta transmiţând autorităţilor că este o persoană în tren cu semnalmentele Iuliei Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Predescu, purtător de cuvânt la CFR Călători.
 
Adolescenta a urcat în tren la Suceava şi călătorea cu bilet, până la Bucureşti, a mai precizat aceasta.
 
Cornel Grigoriciuc, şeful trenului internaţional Moscova – Bucureşti, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugăreşti, a fost însoţită în gară de un bărbat, şi el îmbrăcat în haine monahale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
Potrivit sursei citate, fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren, rămânând în haine civile – pantaloni şi o jachetă neagră, ea urcând apoi singură în tren, Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti.
 
Fata avea bilet pe ruta Suceava – Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, şeful Poliţiei TF Suceava.
 
“S-a eliberat un bilet la ghişeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghişeu”, a spus Catană.
 
Şeful de tren a anunţat Poliţia la 112, însă adolescenta a fost preluată imediat de o patrulă a Poliţiei Transporturi, aflată în trenul respectiv. Anchetatorii au coborât cu tânăra la Focşani.
 
Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.
 
Şeful Poliţiei Române Petre Tobă a mai spus, după găsirea fetei, că aceasta nu a fost victima vreunei infracţiuni şi că a colaborat de la bun început cu poliţiştii care au identificat-o în tren.
 
Patriarhie: Nu avem deocamdată informaţii că Iulia Ionescu ar fi fost la vreo mănăstire din Suceava
 
Constantin Stoica a spus că, imediat după aflarea veştii că fata a fost găsită şi că a urcat în tren la Suceava, unde era îmbrăcată în haine de călugăriţă, Patriarhia a contactat Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor să verifice dacă Iulia Ionescu a plecat de la o mănăstire de acolo.
 
Sursa: Mediafax.ro
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Povestea lui Mugur, elevul torturat de Securitate pentru că a îndrăznit să ceară libertate: „Îl ţineau 3 ore pe zi în faţa unei lămpi, până a făcut leucemie şi a murit“

Redacția

Specialiștii creionează modul în care ar putea arăta viața după pandemia de coronavirus

Redacția

Cei patru ani de afară. Cum se vede România prin ochii tinerilor care studiază în Occident

Redacția
Încarcă...