RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Israelul insistă, după decizia CIJ, că asaltul militar asupra orașului Rafah nu va duce la „distrugerea palestinienilor”. Benny Gantz invocă războiul „just și necesar”

Israelul a transmis vineri că operațiunile sale militare din orașul Rafah, situat în sudul extrem al Fâșiei Gaza, nu „riscă distrugerea populației civile palestiniene”, după ce instanța supremă a Națiunilor Unite i-a ordonat să le oprească „imediat”, scrie AFP.

Un copil palestinian se plimbă printre dărâmăturile clădirilor distruse de atacurile israeliene, în Deir al Balah, Gaza, pe 14 mai 2024. Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Curtea Internațională de Justiție (CIJ), cu sediul la Haga, a decis anterior în cursul zilei de vineri că Israelul trebuie să „oprească imediat ofensiva sa militară şi orice altă acţiune desfăşurată în Rafah, care ar putea provoca grupului de palestinieni din Gaza condiţii de existenţă capabile să conducă la distrugerea fizică sau parţială a acestuia”.

  

Israelul a respins motivele invocate de instanță, insistând că operațiunile sale militare din Rafah sunt în conformitate cu dreptul internațional.

„Israelul nu a desfășurat și nu va desfășura acțiuni militare în zona Rafah care ar putea provoca populației civile palestiniene din Gaza condiții de existență ce ar putea duce la distrugerea fizică a acesteia, în totalitate sau în parte”, a declarat consilierul pentru securitate națională Tzachi Hanegbi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

​​VIDEO Protest împotriva vaccinării și certificatului verde, în Piaţa Universităţii din Capitală

Redacția

Facelift pentru Škoda Octavia

Redacția

Simona Halep: „Coșmarul în care am trăit în ultimul an și jumătate s-a terminat”. Prima reacție după audierea de la TAS

Redacția
Încarcă...