RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iranul restrânge „într-un mod fără precedent” cooperarea cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, afirmă șeful agenției / „Este ca şi cum ar lua AIEA ostatică în disputele lor politice cu alte ţări”

Iranul restrânge „într-un mod fără precedent” cooperarea cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), care e ca şi cum ar fi „luată ostatică”, a declarat joi directorul general al agenţiei, Rafael Grossi, pentru France Presse, transmite Agerpres.

Această organizaţie a ONU se străduieşte din 2021 să controleze programul nuclear iranian, care continuă să crească în putere, chiar dacă Teheranul neagă că ar dori să construiască o bombă atomică.

„Este o situaţie foarte frustrantă. Ne continuăm activităţile acolo, dar la minimum”, a afirmat Rafael Grossi într-un interviu pentru AFP în marja reuniunii Forumului Economic Mondial de la Davos. Iranienii „ne restrâng cooperarea într-un mod fără precedent”, a denunţat el.

Astfel, „unii dintre inspectorii noştri au fost excluşi din echipe din cauza naţionalităţii lor”, a indicat Grossi. „Aceştia sunt unii dintre cei mai buni inspectori ai noştri. Aşadar, este un mod de a ne pedepsi pentru lucruri exterioare – atunci când este ceva ce nu le place, când Franţa, Marea Britanie sau SUA spun ceva ce nu le place”, a adăugat el.

  

„Este ca şi cum ar lua AIEA ostatică în disputele lor politice cu alte ţări”, o situaţie „inacceptabilă”, a denunţat el. Iranienii „trebuie să lase agenţia să aibă tot accesul de care are nevoie”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Peste 90% dintre românii din Peninsulă s-au vaccinat, susține Asociația Românilor din Italia

Redacția

Iohannis, de Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului: Autoritățile să răspundă cu fermitate la tendințele extremiste

Redacția

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, vine marți în vizită în România. Discuții cu președintele Klaus Iohannis înainte de summit-ul decisiv al NATO

Redacția
Încarcă...