RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Atenționare de călătorie pentru Bulgaria / Perioade mari de așteptare la vamă, dat fiind că autorităţile bulgare de resort efectuează controale întărite la terminalele de mărfuri

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează transportatorii români de mărfuri care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria asupra timpilor de aşteptare prelungiţi la frontierele româno-bulgare, relatează Agerpres.

Autorităţile bulgare de resort efectuează controale vamale întărite la terminalele de mărfuri, pe ambele sensuri, la toate punctele vamale şi punctele de frontieră bulgare, precum şi pe întregul teritoriu al ţării. În acest sens, sunt folosite toate metodele de control vamal – control fizic, scanare cu sisteme cu raze X şi control al documentelor de însoţire a mărfurilor, informează un comunicat de presă al MAE.

Este recomandat transportatorilor români să respecte în mod strict indicaţiile sau semnalele organelor de control vamal aflate la faţa locului şi să îşi aleagă cu atenţie itinerariul rutier corespunzător în momentul achiziţionării taxelor de drum – TOLL.

În acest context, este reiterată importanţa informării corecte a şoferilor români, achiziţionării din timp a vinietelor electronice şi achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu timpii considerabil măriţi de aşteptare la controlul vamal.

  

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel:

* cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Liga 2: Petrolul Ploiești, victorie categorică în fața Viitorului Pandurii Târgu-Jiu

Redacția

Ce face ca mintea să fie mai mult decât o mașină? Conștiința: de la mecanica cuantică la inteligența artificială/ Un articol pe zi generat de AI

Redacția

Parlamentul European adoptă o reformă majoră a sectorului de transport rutier

Redacția
Încarcă...