RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis, întâlnire cu ministrul francez al Apărării: Şeful statului a transmis mulţumiri Franţei pentru ajutorul militar

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis mulţumiri Franţei pentru disponibilitatea de a trimite trupe militare în ţara noastră, drept răspuns la situaţia militară tensionată din estul Europei. 

„În contextul diversificării provocărilor de securitate, Preşedintele României a reliefat faptul că parteneriatul dintre NATO şi Uniunea Europeană este esenţial pentru securitatea europeană şi a accentuat necesitatea de consolidare în continuare a acestuia, în spiritul complementarităţii şi sinergiei eforturilor”, informează Administraţia Prezidenţială.

La rândul său, ministrul francez al Apărării a apreciat relaţiile de cooperare cu România şi a subliniat interesul Franţei de a continua dezvoltarea acestora.

De asemenea, ministrul Florence Parly a prezentat priorităţile Preşedinţiei Franceze a Consiliului Uniunii Europene, cu accent pe Busola Strategică, proiectele subsumate Cooperării Structurate Permanente şi Politicii de Securitate şi Apărare Comună, politica spaţială şi coo

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Partidul lui Vliktor Medvedciuk, interzis oficial în Ucraina

Redacția

MAE îl convoacă pe reprezentantul Belarusului: Nu poate fi ignorat rolul țării de complice al Rusiei

Redacția

Cum arată pachetul de măsuri fiscale pe care Puterea merge să le discute la Bruxelles

Redacția
Încarcă...