NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA vor numi un general american pentru Ucraina

Statele Unite vor numi un general american care să coordoneze ajutoarele militare acordate Ucrainei și eforturile de instruire a militarilor ucraineni, relatează The Wall Street Journal, citând mai multe surse de la Washington.

Generalul Mark Milley, seful Statului Major american, in vizita la Academia West PointFoto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

În plus, operațiunea de asistare a Ucrainei vor primi un nume oficial, în mod asemănător cu modul în care Pentagonul a numit misiunile din Irak și Afganistan „Operation Iraqi Freedom”, respectiv „Operation Enduring Freedom” și „Operation Freedom’s Sentinel”.

  

Alegerea unui nume oficial este semnificativă din punct de vedere birocratic întrucât implică un angajament pe termen lung, fonduri dedicate și posibilitatea unor plăți speciale, medalii și decorații pentru militarii care participă la misiune.

Advertisements

Alegerea unui general, despre care se crede că va fi de două sau trei stele, presupune de asemenea crearea unui comandament care să coordoneze eforturile, reflectând o schimbare de paradigmă față de ajutoarele în mare parte ad-hoc oferite de Statele Unite Ucrainei de-a lungul anilor.

Ce include ultimul pachet de asistență militară acordat de SUA Ucrainei

Advertisements

Anunțat oficial miercuri,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Eduard Novak: “Ministerul Sportului va avea cel mai mare buget din ultimii ani”

Redacția

Ministerul rus al apărării confirmă: Rusia e responsabilă pentru atacul de la Odesa

Redacția

Capitala și 13 județe, sub Cod galben de burniţă şi polei, până joi dimineaţa

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site