RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Invitaţi de seamă la sesiunea de Comunicări Ştiinţifice despre Domnitorul Cuza, organizată de Şcoala Postliceală Sanitară, Centrul de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt”

Eveniment deosebit astăzi la Şcoala Postliceală Centrul de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani. Zeci de invitaţi de seamă au fost prezenţi la sesiunea de comunicări ştiinţifice despre “Domnitorul Alexandru Ioan Cuza – artizanul României Moderne, în conştiinţa naţională şi europeană”.

Totul a început cu intonarea imnului naţional şi o slujbă oficiată de şapte preoţi, în frunte cu părintele propopop Pavel Postolachi. Aceştia au cântat Hora Unirii, melodii despre Cuza şi Ştefan cel Mare.

În deschidere a vorbit profesor doctor Viorel Enea, preşedinte şi director general al instituţiei de învăţământ, alături de profesor director Nicolae Popovici. Au fost prezenţi Camelia Gavrilă, inspector şcolar general, profesor universitar Gheorghe Felea, inspector general al municipiului Bucureşti Florian Lixandru, academicianul Constantin Marinescu, Victor Morar, profesor universitar Academia de Ştiinţe a Moldovei, alături de cadre didactice, elevi, profesori universitari, dar şi directori de la şcolile din Paşcani. La eveniment au participat şi oameni politici, unul dintre aceştia fiind parlamentarul Grigore Crăciunescu. 

  

Aceştia au opinat cu privire la tema propusă de către organizatori, dedicată celor 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Tot astăzi a avut loc lansarea oficială a ofertei educaţională pentru anul şcolar 2016-2017 a Şcolii Postliceale  Sanitare Centrul de Studii Ştefan cel Mare şi Sfânt Paşcani. În final, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o deplasare la Palatul de la Ruginoasa, reşedinţa Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

”PRIETENIE FĂRĂ FRONTIERE” la Colegiul Unirea

Redacția

29 de cadre didactice pensionare au fost premiate în cadrul evenimentului „Domnilor profesori, cu dragoste!”

Oana Cordoneanu

Comunicat de presă: Rezultate notabile obținute de către elevii și profesorii de la „Sadoveanu” la concursul Matematica fără Frontiere

Redacția
Încarcă...