NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Intrat în politică fiul celui mai longeviv primar al Pașcaniului nu s-a ferit să critice administrația Pantazi. Iată principalele declarații, la prima apariție publică!

 

Fiul celui care a fost Neculai Rățoi, cel mai longeviv primar al municipiului Pașcani, a intrat în forță în viața publică. La prima apariție televizată, după ce s-a înscris în partidul Pro – România, Cristian Rățoi a lăsat să se înțeleagă că este dezamăgit la ce nivel se face administrație locală în Pașcani.

 

 El este de părere că munca trebuie bine organizată, că primarul trebuie să se înconjoare de specialiști cu care să analizeze proiectele. Mai mult, este de părere că cei cu multe averi care ajung în funcții publice ar trebui să se lupte mai mult pentru comunitate. Iată cele mai importante declarații ale acestuia.  

 

 – Văzând la cel nivel s-a ajuns în orașul Pașcani cu administrația locală, parcă am rămas trist. Și atunci m-am hotărât să mă alături echipei, întrucât nu am făcut politică absolute deloc, întrucât am lucrat într-un domeniu în care nu ai voie să faci politică, și pentru că atunci când am ieșit la pensie pe ușa din față, am considerat că am tot dreptul să îmi spun și eu cuvântul.

 

– Pașcaniul pe care mi-l amintesc eu, era orașul care își respecta valorile și bătrânii, acum totul este diametral opus. Acum nu mai este respect pentru bătrâni, nu mai este respect pentru oamenii de valoare, totul este dat peste cap.

 

– Consider că am făcut foarte bine că nu am ales PSD, tocmai pentru că, eu știu, cineva mi-ar fi reproșat și ar fi zis că am anumite avantaje. Ori nu este așa!

 

– Motivele pentru care am ales să intru în politică sunt și personale, dar și legat de ceea ce eu cred că pot să fac pentru locuitorii din Pașcani.

 

– Au fost câteva propuneri să intru în politică până acum. Am preferat să mai aștept, să văd cum vor decurge lucrurile. Iar l-a momentul acesta am spus că este bine să intru și eu. Știți, este o vorbă, în politică destepții stau deoparte și se bagă fraierii: m-am c-am săturat de expresia asta.

 

– Eu cred că mulți oameni ar trebuie să intre în politică, oameni de valoarea, care ar putea să facă ceva și au de spus ceva. Eu așa cred.

 

– Văd altfel politica, nu văd politica bătând cu pumnul în masă. Nu văd politica că dacă eu am spus într-un mod, așa trebuie făcut. Eu politica o văd discutând toți la un loc, fără a bârfi, fără înjurături.

 

– Un om care face politică nu trebuie să vină cu o listă de promisiuni în campanile electorale și l-a patru ani când revine zice că nu am reușit să le fac, dar le fac acuma.

 

– Pentru mine este o provocare să formez o echipă la nivelul municipiului. Sunt dispus să preiau de la fiecare partid ideile și proiectele bune, indiferent de cine vorbim. După părerea mea toți trebuie să fim pentru oraș.

 

– Ce ne mai trebuie? Sunt mulți în politică care au destule averi. Eu consider că este bine să se zbată pentru oraș, pentru locuitorii lui. Sunt atâtea probleme, că nici nu vă imaginați. De fapt dumneavostră (n.r. cu referire la activitatea jurnaliștilor de la Actualitatea Tv și NewsPacani.com) zilnic arătați câte o problemă, câte o problemă, care nu este rezolvată, ori este lăsată de izbeliște.

 

– Cred că oamenii din Pașcani până la urmă își vor da seama! Efectiv m-am săturat și eu de atâtea promisiuni, că vom face. La urmă rămânem cu promisiunile, cu pliantele ce conțin punctele ce urmau să fie făcute.

 

– Cineva care vrea să facă ceva pentru oraș trebuie să se implice, trebuie să aibă alături de el specialiști. Ca să fii primar nu trebuie să le știi pe toate. Nici taicămiu nu știa toate legile, în schimb avea specialiști lângă el, cu care discuta. Multe blocuri din Pașcani așa au fost făcute.

 

– Pe vremea comunismului înghețai în Pașcani? Nu!

 

– Nu am darul discursului am voința și dorința de a face. Împreună cu cei care se vor hotârâ să intre în acest partid vom schimba lucrurile în bine.

 

     

 

 

 

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Pro România și-a mărit numărul organizațiilor în zona Pașcani! Lespezi și Valea Seacă sunt ultimele

Marius Parteni

Pantazi vrea să-l recompenseze pe Axinte cu un post de deputat, dar fostul viceprimar are probleme cu Agenția Națională de Integritate

Marius Parteni

Ponta îi strânge cu ușa pe primari. Astăzi ar putea fi adoptată legea privind traseismul politic

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site