NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Interviu cu Daniela Onofraș, ambasadoare Pellamar: “Să investiţi în voi şi să nu vă opriţi din a vă dezvolta!”

S-a implicat în industria cosmetică pentru că îşi doreşte să ofere reprezentantelor sexului frumos cosmetice care să nu le afecteze pielea. Păşcăneanca Daniela Onofraș, nu s-a mulţumit doar cu statutul de studentă la medicină și a decis să evolueze în cariera pe care şi-o doreşte – dermatologie. 

 

De aproximativ un an şi jumătate investeşte timp şi energie într-un proiect, pe care ea îl numeşte <echipă>. Pellamar a cucerit-o, iar în momentul de faţă, tânăra se dezvoltă alături de firmă şi caută să coopteze fete noi.

  

Ambasadoarea Pellamar consideră că o femeie este frumoasă dacă este în primul rând sănătoasă. O piele care arată bine, un par sănătos sau un zâmbet îngrijit oferă încredere şi ajută la creșterea stimei de sine. 

Am auzit cu toţii citatul <Cel mai frumos make-up al unei femei este pasiunea dar cosmeticele sunt mai uşor de cumpărat> a lui Yves Saint Laurent, iar astăzi vom afla mai multe despre cosmetice, despre cum ne putem apară pielea în acest anotimp şi cum putem intra într-o echipa care promite multe.

 

Spune-mi cum te-ai descrie în câteva cuvinte? Cine este Daniela Onofraș?

Sunt o persoană încrezătoare, optimistă şi perseverentă. Doresc să ofer celor din jur sănătate şi frumuseţe.

 

Ce aţi studiat, după finalizarea ciclului liceal la Colegiul Național Mihail Sadoveanu?

Am urmat cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi-Medicină Generală, acum sunt în anul VI.

 

Ce voiați să va faceţi când eraţi mică? Cumva majoritatea răspundeam medic sau profesor. Iată că dumneavoastră aţi fost perseverentă.

Într-adevăr, ca majoritatea copiilor, îmi doream să devin învăţătoare când eram în ciclul primar, apoi s-a conturat ideea de a deveni medic sau avocat. Dar uite că, până la urmă, s-a dovedit că medicină era pentru mine şi nu regret nici un moment alegerea făcută. Da, pot spune că am fost perseverentă în această direcţie.

 

Ce reprezintă Pellamar?

Pellamar. Oh, câte aş avea de spus! Pellamar este tradiţie, dăruire, un nume uitat şi renăscut. Însă, pe scurt, Pellamar este un brand 100% românesc creat de Dr. Ştefan Ionescu Călineşti ce produce dermatocosmetice şi valorifică proprietăţile terapeutice ale nămolului sapropelic.

 

De la ce a pornit totul?

Totul a pornit în urmă cu 2 ani când am participat la un congres de dermatologie, acolo am auzit prima dată de Pellamar. La început am fost sceptică, trebuie să recunosc, însă faptul că erau prezentate la un congres medical, că sunt dermatocosmetice şi mai ales că sunt româneşti m-a determinat să le încerc. Mi-au plăcut foarte mult, pielea mea le-a primit foarte bine, rezultatele erau îmbucurătoare şi am continuat să le folosesc. Timp de un an şi jumătate am fost simplu consumator. Însă, într-o zi, o colegă de facultate mi-a trimis un link cu site-ul Pellamar şi mi-a zis că ea vinde aceste produse (până atunci eu mi le procuram din farmacii) şi că le pot lua de la ea. M-a încântat ideea şi i-am spus imediat că vreau şi eu să ofer aceste produse pentru că realmente cred în ele. De atunci fac acest lucru şi sunt pe zi ce trece mai motivată să mă dezvolt şi să ofer cât mai multor oameni aceste produse minunate.

 

Când visul dumneavoastră prindea contur, cu cine aţi vorbit despre ceea ce urma să faceți? 

Pellamar este o echipă. O echipă mare de oameni frumoşi şi motivaţi. Eu am intrat în echipă prin colega mea de facultate, Florina Vîrna. Ea m-a îndrumat şi m-a ajutat să înţeleg ce înseamnă un sistem de vânzare directă. De asemenea, directorul regional Pavel Lili, m-a consiliat şi mă ajută în continuare să progresez în acest domeniu.

 

Când aţi început să va documentaţi asupra produselor cosmetice şi nu numai?

Încă din adolescenţă când au apărut primele semne de acnee am început să citesc tot mai mult despre problemele pielii şi cum pot fi ele combătute. Citeam cu mare atenţie fiecare etichetă şi prospect. Cu trecerea timpului, interesul meu pentru dermatologie a fost tot mai mare astfel încât acum nu citesc doar pentru mine ci încerc să şi educ, să ajut oamenii să aleagă un produs adecvat şi să îl folosească corect.

 

Spune-ți-ne câteva lucruri despre produse şi cui se adresează ele în general.

Se adresează fiecăruia dintre noi! Deoarece Pellmar oferă o gama variată de produse. Acestea sunt: prevenirea şi ameliorarea efectelor procesului de îmbătrânire (gama Aminopower şi Advanced Concept), combaterea acneei (gama Bioactive S Acne), îngrijire corporală (gama Organic spa), masaje terapeutice şi tratamente pentru recuperare fizică (gama Therapy), sănătate şi întreţinere intimă (gama Femină intimity), îngrijirea părului (gama Beauty hair), igienă orală (Oral care), protecţie solară (Fotoprotect). Toate aceste produse au calităţi comune precum extractul Pellamar din nămol sapropelic plus extracte din diferite plante şi fructe româneşti precum cătină. Sunt non comedogene, non iritatante, conţin cantitate minimă de parabeni şi parfum.

 

Sunteți un om natural, este vizibil și acest lucru îl promovați. În produsele Pellamar putem valorifica naturaleţea feminină?

Acesta este crezul şi scopul nostru! O femeie este frumoasă dacă este în primul rând sănătoasă. O piele care arată bine, un păr sănătos sau un zâmbet îngrijit oferă încredere şi cresc stima de sine. Sunt încântată de trendul actual internaţional care promovează naturaleţea, îngrijirea şi prevenţia.

 

Ce hobby-uri mai aveţi?

Îmi place să călătoresc, să citesc şi să fotografiez. Şi fac aceste lucruri în măsura în care timpul mi-o permite.

 

Ce reguli trebuiesc respectate în rutina de zi cu zi a întreţinerii pielii? 

În primul rând, produsele trebuiesc adaptate tipului de ten şi necesităţilor acestuia. Schema zilnică ce trebuie urmată este simplă, ea presupune curăţare, tonifiere şi hidratare. Niciodată nu ne culcăm înainte de a îndepărta machiajul! Ştim acest lucru, nu-i aşa? Însă este esenţial să şi aplicăm această regulă. De asemenea, pentru persoanele cu tenul gras sau mixt: aspectul cu exces de sebum ne face să dorim să îl curăţăm non stop, nu vom rezolva problema aşa! Dimineaţă şi seara spălarea cu un gel purificator este suficientă, şi foarte important, dacă are exces de sebum nu înseamnă că nu are nevoie de crema hidratantă, dimpotrivă, şi la acest tip de ten hidratarea este foarte importantă. O altă regulă ar fi: Nu folosiţi săpun pe faţă! Este acceptat doar săpunul dermatologic special creat pentru faţă. Toate celelalte usucă faţă, o irită şi în cazul tenului gras, cresc excesul de sebum. Cu paşii zilnici menţionaţi şi cu aplicarea unei măşti săptămânal sau de două ori pe săptămână, putem să spunem că avem grijă de cel mai preţios lucru pe care îl purtăm-pielea.

 

Ne puteţi oferi câteva exemple de tratamente bune pentru piele, ce măşti am putea folosi?

Tratamentul „bun” pentru piele este cel care ţi se potriveşte. Nu există unul universal valabil. Dacă sunt probleme serioase trebuie consultat neapărat medicul dermatolog. Pentru îngrijirea acasă, recomand pe lângă îngrijirea zilnică de care am pomenit, un program de îngrijire săptămânal simplu dar eficient. Spălăm faţă cu un gel purificator apoi aplicăm un gel peeling pentru curăţare în profunzime. După îndepărtare, aplicăm o mască de faţă (în funcţie de tipul de ten, putem opta pentru o mască antiacnee sau una pentru hidratare şi calmare). Încheiem prin aplicarea unei creme hidratante.

 

Cum arată acum o zi obişnuită din viaţă dumneavoastră şi a proiectului Pellamar? 

Fiecare zi este o nouă provocare pentru mine. Pe lângă programul de la facultate, în fiecare zi încerc să vorbesc cuiva despre Pellamar, să îi ofer un produs, să îl încurajez să între în echipa mea.

 

Să alegem sau nu produse din comerţ?

Părerea mea este că ar trebui să se folosească doar dermatocosmetice în îngrjirea pielii. Mai cu seamă dacă avem un ten sensibil, o piele atopică sau acnee. Vreau să atrag atenţia şi asupra fondului de ten care pentru persoanele cu ten sensibil sau cu acnee trebuie luat tot din farmacii.

 

Ce planuri de viitor aveţi?

Am multă treaba. În primul rând să mă licenţiez în medicină şi să aleg dermatologia pentru rezidenţiat. Să continui activitatea şi mă dezvolt la Pellamar.

 

Ce sfaturi aveți pentru femei, în general? 

Ştiu că sună a clişeu dar le sfătuiesc să creadă în ele! Este foarte important! Să investească în ele, să nu se oprească din a se dezvolta! Să fie independente! Şi nu în ultimul rând, să aibă grijă de înfăţişarea lor pentru că trebuie să recunoaştem că aspectul fizic şi prima impresie contează în vremurile pe care le trăim. Să fie mereu preocupate de sănătatea lor şi a celor dragi!

 

Când vom putea achiziţiona aceste produse şi în ce manieră?

Chiar acum! Produsele sunt disponibile pe site-ul Pellamar.ro de unde le puteţi achiziţiona singuri sau prin reprezentaţi (aici aveţi avantajul că nu plătiţi transportul şi benefitiați de consiliere în alegerea produselor). De asemenea, produsele se găsesc şi în farmacii. Vă invit să le încercaţi!

{jcomments off}

Advertisements

Related posts

Record îngrijorător de pacienți COVID la terapie intensivă. Numărul cazurilor noi scade din nou

Redacția

Spitalul Municipal Pașcani: Angajări fără concurs, pe perioadă determinată

Oana Cordoneanu

Un nou concept apărut pe piață: sănătatea optimală!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site