RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Intervenții dificile pentru pompieri: două incendii în ultimele zile

Temperaturile caniculare și furtunile recente le-au dat de lucru pompierilor pășcăneni. În ultimele două zile au avut două intervenții. Una dintre ele, în suburbia Lunca, unde 60 mp de vegetație uscată s-a aprins din cauza caniculei. O intervenție dificilă au avut duminică seara, la 18.15, la Hălăucești

Aurica Ciobanu din Hălăucești i-a chemat pe pompieri pentru a stinge un incendiu survenit la acoperișul unei clădiri a fermei Agrocom din localitate. Un trăsnet a lovit acoperișul de lemn învelit cu azbociment, iar flăcările au cuprins o suprafață de 80 mp. Intervenția a durat aproximativ 100 de minute, și a fost îngreunată de prezența a trei tuburi de oxigen în clădire care riscau să explodeze și puneau în pericol viața luptătorilor cu focul.

Pompierii pășcăneni au venit cu două autospeciale și au salvat clădirea și cele 14 grajduri din apropiere, care adăposteau 140 de bovine. Paguba s-a ridicat în final la aproximativ 5000 lei. Pompierii avertizează populația să ia măsuri de protecție împotriva trăsnetelor care însoțesc furtunile estivale. „Este un fenomen mai rar, trăsnetele sunt puține, ce-i drept, dar totuși se pot produce. În primul rând trebuie verificate instalațiile de împământare, de către specialiști”, a spus col. Sandu Vornicu, comandantul ISU Pașcani.

  

CItește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Caz îngrozitor: Băieţel de 10 ani violat de colegul de clasă de 9 ani

Redacția

54.000 de țigarete găsite în autoturismul Q7 oprit ieri, la Boureni. Șoferul a fost arestat pentru 24 de ore! (FOTO)

Marius Parteni

Femeie găsită moartă, plutind în cadă. Vecinii sunaseră la 112

Redacția
Încarcă...