NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Intervenții dificile pentru pompieri: două incendii în ultimele zile

Temperaturile caniculare și furtunile recente le-au dat de lucru pompierilor pășcăneni. În ultimele două zile au avut două intervenții. Una dintre ele, în suburbia Lunca, unde 60 mp de vegetație uscată s-a aprins din cauza caniculei. O intervenție dificilă au avut duminică seara, la 18.15, la Hălăucești

Aurica Ciobanu din Hălăucești i-a chemat pe pompieri pentru a stinge un incendiu survenit la acoperișul unei clădiri a fermei Agrocom din localitate. Un trăsnet a lovit acoperișul de lemn învelit cu azbociment, iar flăcările au cuprins o suprafață de 80 mp. Intervenția a durat aproximativ 100 de minute, și a fost îngreunată de prezența a trei tuburi de oxigen în clădire care riscau să explodeze și puneau în pericol viața luptătorilor cu focul.

Pompierii pășcăneni au venit cu două autospeciale și au salvat clădirea și cele 14 grajduri din apropiere, care adăposteau 140 de bovine. Paguba s-a ridicat în final la aproximativ 5000 lei. Pompierii avertizează populația să ia măsuri de protecție împotriva trăsnetelor care însoțesc furtunile estivale. „Este un fenomen mai rar, trăsnetele sunt puține, ce-i drept, dar totuși se pot produce. În primul rând trebuie verificate instalațiile de împământare, de către specialiști”, a spus col. Sandu Vornicu, comandantul ISU Pașcani.

CItește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

„O zi bună de muncă este când ne întoarcem cu tot echipajul la bază fără incidente!”

Redacția

Magazin mixt din suburbia Lunca, prădat de hoţi

Marius Parteni

Doi soți au fost reținuți după ce l-au bătut pe bunicul femeii până a decedat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site