RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Judecătoria Pașcani și-a declinat competența către Tribunalul Iași în cazul cererii Primăriei

UPDATE:  Judecătorul care a analizat astăzi cererea formulată de Unitatea Teritorial Administrativă Pașcani și Consiliul Local de obligare a operatorului ApaVital să rebranșeze scările de bloc și-a declinat competența. Astfel, dosarul va ajunge pe masa judecătorilor de la Tribunalul Iași.

 

Conform soluției, ce poate fi vizualizată pe site-ul portal.just.ro judecătorul a decis următoarele: “admite excepţia necompetenţei materiale invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare în favoarea Tribunalului Iaşi”.

  

În acest caz urmează un nou termen care se va judeca la Iași în maxim zece zile.  

 

Știrea inițială: Instanța a rămas în pronunțare: avocații ApaVital au contestat competența Judecătoriei Pașcani de a judeca cauza!

Discuțiile pe marginea cererii prezidențiale în cazul ApaVital s-au încheiat. Instanța a rămas în pronunțare pe excepțiile ridicate de avocații companiei ieșene.

Aceștia din urmă au contestat competența Judecătoriei Pașcani de a judeca această cauză, arătând contractul de delegare a serviciilor de apă-canal este un act administrativ, astfel că pentru soluționarea cauzei trebuia sesizat Tribunalul Iași, nu Judecătoria Pașcani.

Aceeași avocați au mai cerut instanței să respingă cererea ca inadmisibilă deoarece la un articol din contract se specifică că eventualele litigii vor fi soluționate de Curtea de Arbitraj Comercial Iași.

Magistratul a rămas în pronunțare pe aceste excepții. Dacă va ține cont de ele va declina cauza către Tribunalul Iași sau va respinge acțiunea Primăriei ca inadmisibilă, urmând ca demersul să fie soluționat de Curtea de Arbitraj Comercial. Dacă se vor respinge excepțiile se va acorda un nou termen pentru ca instanța să se pronunțe pe cererile introduse de municipalitate.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Monument ridicat și închinat Eroilor Neamului, sfințit la Cozmești. Tânără care a murit în timpul Revoluției din 1989, trecută pe placa comemorativă (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Achiziții publice anunțate pe site-ul Primăriei Pașcani

Redacția

Cum va arăta primul tronson din autostrada spre Moldova, Ploiești-Pașcani (VIDEO)

Redacția
Încarcă...