RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Indicatorul de inflaţie în SUA, urmărit de Fed, continuă să scadă

Inflaţia în SUA a continuat să înregistreze evoluţii divergente în luna februarie, înregistrând o creştere moderată în ritm anual, în principal din cauza efectului preţurilor la alimente şi energie, dar indicatorul care este urmărit de Rezerva Federală a scăzut, semn că presiunile pe partea de preţuri continuă să se reducă, transmite AFP, transmite Agerpres.

Conform datelor publicate vineri de Departamentul american al Comerţului, indicele preţurilor de consum a înregistrat o creştere de 2,5% în ritm anual în luna februarie, după un avans de 2,4% în luna ianuarie, în linie cu aşteptările analiştilor. În schimb, inflaţia de bază, care exclude preţurile volatile la alimente şi energie, a crescut cu 0,3% de la o lună la alta în februarie, după un avans de 0,5% în luna ianuarie. Economiştii consideră că inflaţia de bază este un indicator mai bun când vine vorba de direcţia viitoare a inflaţiei.

În ritm anual, inflaţia de bază a crescut cu 2,8% în luna februarie, după un avans de 2,9% în luna ianuarie. Rezerva Federală americană urmăreşte inflaţia de bază pentru ţinta sa de inflaţie de 2%.

Inflaţia anuală, măsurată în conformitate cu indicatorul preferat de Fed, s-a redus semnificativ în 2023,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu: Votul Austriei, cadou pentru Putin. Gestul cancelarului este şi eşecul dreptei europene

Redacția

Taylor Swift spune că nimeni nu este mai mândră decât ea să fie un milenial

Redacția

O nouă misiune de evaluare pe Schengen în România

Redacția
Încarcă...