RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Incident bizar în SUA: Un robot a atacat un inginer de la o fabrică Tesla / În ce stare este bărbatul

Un inginer Tesla a fost atacat de un robot la fabrica Giga Texas a companiei, situată în apropiere de Austin. Doi martori au privit cum colegul lor a fost victima unei mașini proiectate pentru a apuca și muta piese proaspăt turnate de aluminiu destinate autoturismelor Tesla.

Robotul l-a prins pe bărbat, care programa un software pentru doi roboți Tesla dezactivați din apropiere, și și-a înfipt ghearele metalice în spatele și brațul muncitorului, lăsând în urmă o dâră de sânge.

Victima a suferit o „rană deschisă” la mâna stângă, se arată într-un raport din 2021 depus la autoritățile de sănătate și securitate ocupațională din comitatul Travis și la regulatorii federali, citat de Daily Mail.

Inginerul nu a avut nevoie de concediu medical, conform Tesla

  

Cu toate că nu au fost raportate alte accidentări legate de roboți la fabrica Tesla din Texas în 2021 sau 2022, incidentul survine în contextul unei îngrijorări crescute în legătură cu riscurile roboților automatizați în mediul de lucru, conform Adevărul.

Mai mult, incidentul vine pe fondul faptului că există o creștere a accidentelor provocate de roboți în centrele de expediere Amazon, de chirurgi-roboți ucigași, de mașini cu conducere autonomă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Armata americană a ucis un important lider Al-Qaida din Siria, într-un atac cu dronă

Redacția

VIDEO – FBI a descins la reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida / Reacția fostului președinte al SUA

Redacția

Generalul rus care era implicat în urmărirea opozanților lui Putin A MURIT. A fost găsit împușcat în cap, într-o casă de lângă Moscova

Redacția
Încarcă...