NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Încep noile testări ale sistemului de avertizare a populației RO-ALERT

Începând de astăzi, testările în vederea operaționalizării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență – RO-ALERT – vor fi inițiate în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare acestea să fie extinse la nivel național.

 

  

Astfel, în zonele unde acestea vor avea loc, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România, vor apărea notificări cu mesajul: “Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. DSU-IGSU”.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării și alarmării populației în situații de urgență, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în caz de urgenţă majoră.

Sistemul RO-ALERT este folosit atunci când viața și sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU și IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Statistică SCLEP Pașcani pe 2018 legat de numărul nașterilor, căsătoriilor și deceselor

Diana Marcu

Tânărul implicat în accidentul din fața Spitalului Municipal este în comă

Irina Gherasim

Cozi de mașini la Vama Nădlac. Românii se întorc la muncă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site