NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O femeie de etnie romă, analfabetă, a fraierit statul de 235.000 de euro. Când a fost prinsă nu mai avea niciun leu

O femeie de 27 de ani din Iaşi a primit 1,1 milioane de lei de la bugetul de stat în contul unor deconturi de TVA aferente unor tranzacţii fictive. Când să îşi recupereze banii, statul român a constatat că tânăra de etnie romă nu are niciun bun pe numele său şi niciun leu în cont. Cu tot cu taxe şi penalităţi, prejudiciul adus statului a ajuns la aproape 8 milioane de lei, bani care, cel mai probabil, nu vor fi niciodată recuperaţi.

Racovina Stănescu, din Hârlău, a fost totuşi condamnată la cinci ani de închisoare cu executare după ce a fost găsită vinovată de evaizune fiscală în formă continuată. Metoda de evaziune pusă în aplicare de către Racovina Stănescu este aceeaşi care a dus zeci de membri ai comunităţilor de romi de la Grajduri în faţa legii. Folosindu-se de diverse societăţi, romii efectuează tranzacţii fictive, cu valori foarte mari, cerând, ulterior, deconturi de TVA de la de la ANAF. Racovina Stănescu a avut o societate denuită Aurovox Impex Grup, pe care a preluat-o în 2010. „Inculpata Stănescu Racovina, în perioada 2011-2012 a declarat la organele fiscale operaţiuni comerciale fictive, respectiv achiziţii de la diverse societăţi comerciale, care ori erau declarate contribuabili inactivi, ori erau neplătitoare de TVA, ori nu au recunoscut operaţiuni comerciale de livrare către societatea care a făcut obiectul controlului, în scopul diminuării masei impozabile şi sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale în valoare totală de 7.177.829 lei”, se arată în motivarea primei instanţe.

Concret, în urma unor cereri de deducere de TVA, Stănescu a primit, prin firma sa, 1.127.094 de lei. Femeia nu a recunoscut însă faptele. „În cursul judecăţii a adoptat o poziţie procesuală nesinceră, de nerecunoaştere a faptelor imputate, încercând să acrediteze ideea că, în fapt, nu a avut cunoştinţă de consecinţele acestor înscrisuri pe care le-a semnat şi depus la organele fiscale aferente, întrucât potrivit propriilor susţineri, care nu au fost probate sub nicio formă în cursul cercetărilor judecătoreşti, numitul C. Octav, concubinul său cu care a avut o relaţie de peste 10 ani, i-ar fi sustras ştampila, acte ale societăţii, buletinul de identitate, şi că probabil din acest motiv ar fi rezultat aceste consecinţe pentru societatea S.C. Aurovox Impex Grajduri SRL”, se mai arată în motivarea instanţei.

articolul integral pe www.adevarul.ro

Advertisements

Related posts

Agent al Poliției Locale din Pașcani agresat în piața din zona deal

Răzvan Grecu

Răzbunarea amantei unui polițist din Iași care n-a scăpat de nevastă

Redacția

POLIȚIȘTII IEȘENI ÎN ACȚIUNE,PENTRU CA ALEGERILE PARLAMENTARE SĂ SE DESFĂȘOARE ÎN SIGURANȚĂ!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site